Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълчалив протест срещу експулсирането на либийски кинезитерапевт в Сливен

4
Снимка: Кристина Русева

Мълчалив протест в защита на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб организираха родители на деца, негови пециенти и колеги в Сливен. Лекарят от либийски произход беше задържан през февруари от ДАНС, а днес съдът разглежда делото за експулсирането му. Според хората в Сливен д-р Алтабиб е помагал за лечението на десетки деца и пациенти със специфични потребности и не разбират каква опасност за националната сигурност може да е. Той живее от 23 години в страната, женен е за българка и имат дете-български гражданин.

По-късно днес трябва да стане ясно и решението на съда на последна инстанция по делото за експулсирането на либийския кинезитерапевт.

"Беше голям шок за всички, не можа да присъства на завършването на сина му, надявам се всичко да приключи. Не знам какво да мисля и на каква основа искат експулсирането му", разказа съпругата на Юсеф Светла Ченкова.

Над 5 хил. души вече са подкрепили и подписка в защита на кинезитерапевта.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Загиналият при катастрофата край Стара Загора е полицай

Служител на Областната дирекция на полицията в Стара Загора е загиналият при инцидента на околовръстния път на Стара Загора в късния следобед, съобщават от МВР.  Загинал и ранени при катастрофа край Стара Загора Сигналът за катастрофата е подаден..

публикувано на 24.09.24 в 20:04
Снимката е илюстративна

Загинал и ранени при катастрофа край Стара Загора

За тежък инцидент с един загинал и пострадали съобщи за Радио Стара Загора областният управител Методи Марков. Пътното произшествие е станало на околовръстния път до разклона за село Хрищени в късния следобед.  Движението е ограничено в едната лента,..

публикувано на 24.09.24 в 18:41

Коалиция "ПП-ДБ" регистрира листата си в Стара Загора

Коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” регистрирa листата си в 27 МИР Стара Загора. За доверието на избирателите в региона ще се борят 19 кандидати за народни представители. Водач на листата е Радослав Рибарски , който е..

публикувано на 24.09.24 в 18:06

До 300 ще достигнат служителите в граничното полицейско управление в Болярово

Броят на служителите в граничното полицейско управление в Болярово ще достигне 300 граничари през следващите месеци. От общинската администрация осигуриха безвъзмездно както работни помещения, така и място за граничните кучета.  Помещенията се отдават..

публикувано на 24.09.24 в 16:49

Тест на сирените за ранно предупреждение в област Стара Загора

На 1 октомври 2024 г. (вторник) от 11:00 ч. ще бъде извършена тренировка на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Целта е да се извърши проверка на техническото състояние на системата и обучение на населението за..

публикувано на 24.09.24 в 16:40

Предизвикателствата пред местното самоуправление обсъди на форум зам.-кметът Радостин Танев

Предизвикателствата пред местното самоуправление и подобряването на обществения транспорт обсъжда на международна конференция със свои колеги от различни държави зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев. Официалното наименование на форума е..

публикувано на 24.09.24 в 16:37

Личната кауза на зам.-кмета Павлина Делчева е върху хората с увреждания да не тежи стигма

„Днес показваме нагледно какъв е смисълът на социалната работа – да подпомагаме потребителите на социалните услуги, да ги подкрепяме в пълноценната им реализация и в успешната им интеграция“ , определи зам.-кметът на Община Стара Загора Павлина..

публикувано на 24.09.24 в 16:28

Държавният архив ще покаже изложба и презентация за 130 години от рождението на Мара Шопова

С фотодокументална изложба и презентация по повод 130 години от рождението на първата  актриса в старозагорския театър, режисьор и общественичка Мара Шопова, Държавният архив в Стара Загора ще се включи в Нощта на изкуствата на 27-ми септември, съобщи..

публикувано на 24.09.24 в 15:19

Повече нарушения отчитат от "Пътна полиция" - Стара Загора

През изминалата седмица в рамките на специализирана полицейска операция в Старозагорско са  били проверени над 3 300 превозни средства. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора главен инспектор Димитър Димитров, начални сектор „Пътна полиция“ –..

публикувано на 24.09.24 в 15:01

Да бъдат връчени две отличия "Почетен гражданин на Стара Загора за 2024г." ще гласува Общинският съвет

Да се уреди с нормативен акт въпросът за използването на индивидуални електрически превозни средства ще гласува Общински съвет на първо четене в Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и..

публикувано на 24.09.24 в 14:32