Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова местна коалиция влиза в Общинския съвет на Стара Загора

В Общинския съвет на Стара Загора ще има представители на 11 партии и коалиции. Местната формация „Алтернативата на гражданите (ВМРО)“ излъчи трима свои представители в 51 - членния парламент. Те са популярни лица в обществено - политическия живот на града - Красимир Червилов, Янко Янков и Ивета Лазарова. 

Припомняме, че обединението бе създадено, за да има възможност най-старата патриотична, родолюбива и консервативна партия в България – ВМРО, да работи в колаборация с една от успешните граждански групи в Стара Загора. 

Защо Янко Янков призова за незабавната оставка на Боян Кулев от "Бъдеще за Родината" като общински съветник? Кои са формациите, които заявяват подкрепата си за „Алтернативата на гражданите (ВМРО)“ в новия  Общински съвет на Стара Загора. Това ще разберете от интервюто на Зорница Семерджиева с Красимир Червилов и Янко Янков в предаването "Час пик".

По публикацията работи: Таня Балабанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гранична полиция получи 110 високопроходими автомобила

110 високопроходими автомобила получи днес Гранична полиция. Това е първата част от общо 360 бройки, предназначени за дирекцията. От септември ще започне поетапна доставка и на останалите, като до края на годината МВР ще получи още 200 автомобила тип..

публикувано на 06.06.24 в 13:46

Задържаха мигранти край Казанлък

Група мигранти са задържани на източния вход на Казанлък тази сутрин, потвърдиха за Радио Стара Загора от полицията. Те са били в джип с пернишка регистрация. На място са екипи на полицията.   Чуждите граждани са били около 10 души. Все още не е ясно..

публикувано на 06.06.24 в 11:14

Правителството отпуска средства за храм-паметник "Св. Рождество Христово"

Правителството отпуска близо 3,3 милиона лева за три храма в страната. За ремонт, реставрация и възстановяване на храм "Св. Кирил и Методий" в град Свищов са одобрени 2,7 милиона лева. За храм-паметник "Св. Рождество Христово" при Шипченския манастир са..

публикувано на 06.06.24 в 11:03

Еднодневни трудови договори: Област Стара Загора е първенец

Дирекция „Инспекция по труда“ в Стара Загора е първенец в страната по предоставени образци на трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа (т.нар. еднодневни договори). Дирекцията е предоставила 27 856 образци на 170 земеделски..

публикувано на 06.06.24 в 10:50

ГДБОП разби престъпна група, източвала банкови сметки, 11 са арестувани

Служители на главна дирекция "Борба с организираната престъпност" неутрализираха престъпна група, източвала банкови сметки. Задържани са 11 души, участници в схемата, успели да прехвърлят към свои сметки и криптоплатформи 800 000 лева от 12 клиенти на..

публикувано на 06.06.24 в 10:41

Летни STEM лагери в Стара Загора

Асоциация IT Стара Загора организира безплатни образователни STEM лагери за ученици от 9 до 12 години по време на лятната ваканция. Инициативата STEM Summer Camp е насочена към деца, които имат интерес към науката, технологиите, инженерството и..

публикувано на 06.06.24 в 09:25

Тракийският университет вече и в Червен бряг

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов и проф. Нели Грозева, зам.-ректор по учебната и информационна дейност на Тракийския университет, тържествено дадоха старт на кандидатстудентската кампания пред общинските съветници, техния председател Петьо..

публикувано на 06.06.24 в 09:05
Станционна градина, Стара Загора

Предимно слънчево ще бъде времето в четвъртък

През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32° ...

публикувано на 06.06.24 в 05:11

Разширяват граничен пункт "Капитан Андреево"

Има обявена обща поръчка за разширяването на ГКПП "Капитан Андреево". В бюджета са отделени 50 млн. лв., обяви при посещение там днес служебният премиер Димитър Главчев. Той допълни, че предстои да се изгради втори терминал на пункта и да се разшири с..

публикувано на 05.06.24 в 19:02

Буря нанесе големи щети в Хасково

Съборени дървета, смачкани коли и наводнени улици след силна буря в Хасково, разразила се в късния следобед в Хасково. Бедствието удари областния град, а по-късно и региона. Навсякъде падна градушка. На места в Хасково ледените късове са били с големина..

публикувано на 05.06.24 в 18:59