Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мнозинството в НС отхвърли предложението майчинските за деца до 2 г. да се обвържат с МРЗ

Депутатът от БСП Георги Свиленски в НС - 9 ноември 2023 г..
Снимка: БТА

С 96 гласа "въздържал се" и 3 "против" парламентът отхвърли предложените от БСП изменения в Кодекса на труда, които предвиждаха обезщетенията за отглеждане на деца до 2 години да се обвържат с размера на минималната работна заплата. 
Георги Свиленски от БСП призова: 

"И става въпрос за 45-50 милиона на година от бюджета на държавата. Следващите два-три часа ще гласувате 3 милиарда.

Няма кой да има да ги кара тези "Страйкъри", които ще ги купите. Замислете се за бъдещето на България".

Въпреки призива предложението беше подкрепено от едва 60 депутати от "Възраждане", БСП, ИТН, 1 народен представител от ГЕРБ-СДС, двама от ПП-ДБ и от единствения нечленуващ в парламентарна група. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

снимка: Георги Манев

Велосипедист загина при удар в Казанлък

Млад мъж загина при сблъсък с автомобил около 21 часа в четвъртък в Казанлък, потвърдиха за радио Стара Загора от полицията.  Инцидентът е станал на бул. "Шипченски пехотен полк"  близо до голям хипермаркет, предаде сътрудникът ни в града. Според свидетели..

публикувано на 30.05.24 в 22:09

Тенис турнир, посветен на първи юни, ще се проведе в Ямбол

Спортен празник организира тенис клуб „Ямбол-2005“ по повод Международния ден на детето. На 1 юни на тенискортовете в Градския парк на Ямбол ще се проведе турнира „Ролан Гарос“. В  него ще се включат над 40 деца, които ще бъдат разпределени в четири..

публикувано на 30.05.24 в 18:20

Кольо Кавръков се завърна от пътешествие в Хималаите

Председателя на Туристическо дружество „Еделвайс“ Павел Баня Кольо Кавръков се завърна от пътешествие до базовия лагер на осемхилядника Анапурна в Хималаите. „Толкова красота на едно място е трудно да се опише“ , споделя за своите преживявания..

публикувано на 30.05.24 в 18:16

Георги Станчев остава управител на "Тролейбусни и автобусни превози"

Георги Станчев е новият стар  управител на общинския превозвач „Тролейбусни и автобусни превози“. Той беше едната от двете кандудатури, класиран на първо място от Временната комисия по избора, потвърден днес от гласуването в зала от Общински..

публикувано на 30.05.24 в 16:22

Общо 455 безработни лица са постъпили на работа в област Стара Загора

Общо 455 безработни лица са постъпили на работа през месец април в област Стара Загора. Това съобщи Любен Георгиев от "Бюрото по труда". От тях с посредничеството на Дирекцията са устроени общо 345 лица, уточни Георгиев.  "Равнището на безработица за..

публикувано на 30.05.24 в 16:21
Община Сливен

Област Сливен кандидатства за финансиране за ремонт на войнишки паметници

Област Сливен ще кандидатства за финансиране от държавния бюджет за ремонти и възстановяване на пет войнишки паметника в населени места в общините Сливен и Нова Загора. Това е решено на заседание на Областната комисия "Военни паметници"...

публикувано на 30.05.24 в 15:32
заместник-кметът Надежда Чакърова

Надежда Чакърова: Съпричастността на деца към деца превръща доброто в лавина

Приветствам всяка благородна инициатива и особено, когато е от деца за деца – тази тяхна хуманна съпричастност е трогателна проява на доброта и трябва да се популяризира. Така зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова коментира провеждането на..

публикувано на 30.05.24 в 14:07
архив, Радио Стара Загора

Утре е Денят на Казанлък

Утре е денят на Казанлък. И първият от трите дни на кулминацията на Празника на розата в Града на розите.  Празничният 31 май ще започне с официалното издигане на знамената на площада пред Общината. Следва тържествена сесия , на която със званието..

публикувано на 30.05.24 в 13:38

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда в Ямбол

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда днес в Ямбол. В мобилен пункт се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарат.  Кампанията се провежда за пръв път в Ямбол, но в нея се включват много..

публикувано на 30.05.24 в 13:28

На финала са дейностите по обновяването на пространството в центъра на Стара Загора

На финалната права е обновяването на пространството на мястото на стария съвет в Стара Загора. Това обявиха пред Радио Стара Загора от фейсбук групата „С любов за Стара Загора“.  До седмица трябва да приключат дейностите, които включват..

публикувано на 30.05.24 в 13:01