Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Тунджа: Първо ще намаля кметската заплата и проблемите на селата ще бъдат основни приоритети в управлението ми

2
Снимка: Кристина Русева

  Кметът на община Тунджа Станчо Ставрев идва след 13-годишна работа като заместник-кмет по социалната политика и образованието.

За него, като кандидат, издигнат от Местната коалиция "България на регионите" (К България на регионите, П Има такъв народ, П ВМРО-БНД, К Левицата), са гласували 5538 (55.34 на сто) от  избирателите в общината. Досегашният кмет на община Тунджа Георги Георгиев получава 4350 гласа във втория тур (43.47%)

 Ставрев познава и проблемите на всички 44 населени места в голямата селска община, работил е с по-голямата част от общинската администрация и познава техните възможности, експертиза и компетенции, участвал е при разработването на проекти в различни сфери.  Затова е категоричен, че влиза като човек, който познава проблемите, радостите, тревогите и неволите на хората. Но казва, че Общината разполага с изключително подготвена администрация…

 „Ще има разумна реорганизация в рамките на общината, някои позиции ще се пренаредят. С голяма част от  хората съм работил като заместник-кмет. Не бих искал да лиша и Общината, и себе си от добрите експерти, хората с възможности и капацитет! Ще разчитаме и на свежа мисъл и енергия.“, обобщава намеренията си за работа в екип през следващите 4 години.

  Първият работен ден на Станчо Ставрев като кмет на Тунджа бе приемен ден за гражданите и фирмите в Общината. А първата стъпка, която ще предприеме е да намали драстично кметската заплата, подчертава новият избраник, който не пропуска да благодари на всички, които са му гласували доверие да ги управлява през следващите 4 години.

 „Проблемите, посочени от хората в предизборната ми кампания ще бъдат основните управленски приоритети, които ще търсят своето решение с общи усилия  и средства от бюджета, от европейските фондове и от Плана за възстановяване и устойчивост – кризите с безводието, отпадъците,  обществения ред и поддържането на обществените пространства.“, обещава Ставрев.

Девизът „С Тунджа в сърцето“ даде доверие не само на Станчо Ставрев, но и на още 10 от всички 39 кметове, пряко избирани от гласоподавателите в Общината. Новият общински кмет обещава, че ще работи с еднакви разбиране, отвореност и хъс  към проблемите на всички кметове и 44 населени места, независимо от коя партия са издигнати.
Галерия

Още от категорията

Тодор Гондов: Легендите за Вълчан войвода са много, но той е бил поборник и защитник на българщината

"Вълчан войвода е реална личност, родом в Странджа в едно селище на река Резовска в днешна Турция. Това село отдавна не съществува на картата на нашата съседна държава. Сведенията сочат, че той е роден около 1776 година и първо е бил пастир в родното си..

публикувано на 23.02.24 в 09:32

Първан Симеонов: Борисов се колебае дали да тръгне към нови избори

Очаквано беше преговорите между участниците в управляващата некоалиция покрай ротацията да доведат до проблеми между ПП-ДБ и ГЕРБ. Какъвто и да беше текстът на предложения от Продължаваме промяната меморандум, щеше да има негативна реакция от..

публикувано на 22.02.24 в 15:14

Първо участие на българските младежки делегати в централата на ООН в Ню Йорк

Успешно приключи участието на българските младежки делегати към ООН с мандат 2023/2024 г. Александър Янев и Коста Каракашян  се прибраха от 62-рата сесия на Комисията по социално развитие към Икономическия и социален съвет на ООН.  Това..

публикувано на 20.02.24 в 16:57
Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: Ще продължа да работя за това ВМРО да е в основата на силен десен съюз

Конгресът на ВМРО върна на поста председател на партията дългогодишния лидер Красимир Каракачанов. Той победи в гласуването евродепутата Ангел Джамбазки. Пред Радио Стара Загора Д жамбазки коментира, че двамата имат различни виждания за бъдещето на..

публикувано на 20.02.24 в 16:20

Планински спасител: Движете се по зимната маркировка в планините

За опасност от лавини в планините, предупреди Светослав Генков, началник на отряд към Планинска спасителна служба –Ловеч. За Радио Стара Загора той обясни, че у нас потенциално опасните склонове за лавини са с наклон на терена около 45° градуса..

обновено на 17.02.24 в 08:44
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Евентуален политически проект на президента ще продължи вредното говорене на БСП и "Възраждане"

Ротацията вероятно ще се случи и България ще има нов министър-председател през следващия месец. Дори това обаче по някаква причина да не се случи, ремонт на кабинета със сигурност ще има. Това прогнозира в ефира на Радио Стара Загора политологът..

публикувано на 16.02.24 в 15:01

В България все още има много енергия за изкуство

Световно признатата маестра Николета Конти ще дирижира спектакъла на операта "Бохеми" тази вечер (16.02.) в Държавна опера Стара Загора, от 19:00 ч. Концертиращ пианист или една от най-успешните жени диригенти в наши дни?  Маестра Николета Конти не..

публикувано на 16.02.24 в 08:05
Богдан Милчев

Богдан Милчев: Не е важно колко са камерите за скорост, а къде са поставени

Не е важно колко камери за скорост ще има в страната, важно е да бъдат насочени усилията към местата с висока концентрация на произшествия. Това коментира за Радио Стара Загора Богдан Милчев от Института за пътна безопасност по повод новите 20..

публикувано на 15.02.24 в 09:05

Психолог: Много малко хора обичат себе си

Любовта към себе ни позволява да се приемем неподправени, с всичките си добри и лоши страни. Това е процес на привързаност и грижа, на приемане и уважение към собствените си граници и нужди. Това обясни за  Радио Стара Загора психологът Яна..

публикувано на 14.02.24 в 15:54

Нидерландия ограничава приема на студенти в програми на английски език

Висши училища в Нидерландия се обявиха срещу приема на чуждестранни студенти в бакалавърски програми на английски език.  Това са 14 държавни изследователски университета, които предприемат действия, за да редуцират бъдещите студенти чрез квоти и..

обновено на 13.02.24 в 14:51