Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорец продължава битката за живота в турска болница

За да продължи живота на Йовчо Милев трябват добри хора и около 100 000 лева


Продължава набирането на средства в помощ на старозагореца Йовчо Милев. През ноември мъжът получи шанс за живот с трансплантация в Турция. Средствата за нея бяха осигурени с мащабна дарителска кампания, а донор на Йовчо стана неговата майка. 

Преди почти година думата "цироза" преобръща света на Йовчо Милев и неговото семейство.  Шансът за живот е трансплантация на черен дроб, а докато се търси донор, близките на Йовчо проучват и къде може да бъде направена операцията. Трябват и средства.  Така семейството за първи път се свръзва с носителя на приза "Добрият самарянин" Рут - Констанс Койнарска и с Обществения дарителски фонд. 

Необходимата сума за трансплантацията е събрана.  Донор на Йовчо става неговата майка.  Трансплантацията е извършена през ноември и е успешна. Но се оказва  че битката за живот на Йовчо продължава –въпреки че показателите му са добри, настъпват усложнения и се налага болничното му лечение да продължи. 

А за целта са необходими средства, затова и Рут - Констанс  Койнарска и Общественият дарителски фонд организират активности -  благотворителен концерт преди празниците на сцената на читалище , поставят кутии за набиране на средства. Към каузата за спасяването на живот се присъединяват и децата от Шесто основно училище " Свети Никола" в Стара Загора. Те организират благотворителен базар, средствата от който отново ще отидат за лечението на Йовчо Милев. 

Ръка за помощ протягат и от "Брат за брата". На 23 декември, по време на тяхно събитие ще бъдат поставени кутии за набиране на средства за да продължи животът на Йовчо Милев. И за да може той да се прибере у дома здрав, ако не за Коледа, поне за Великден. И да прегърне децата и близките си.