Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градска олимпиада по ментална аритметика ще се проведе в Стара Загора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

30 деца ще участват в годишната олимпиада по ментална аритметика в Стара Загора. Състезанието ще се проведе на 9-и декември в Регионалната библиотека „Захари Княжески“. 

През тази седмица клубовете в цялата страна провеждат своите градски състезания. След като станат ясни победителите в тях, ще се направи класиране на най-добрите и на национално ниво, обясни Константина Мавлова, организатор и учител по математика. 

Добива ли популярност менталната аритметика и какъв е коментарът на Константина Мавлова за резултатите на българските ученици на тестовете PISA, чуйте в прикачения звуков файл. 
По публикацията работи: Анна Турлакова

БНР подкасти:

Още от категорията

Откриха държавната лаборатория на "Капитан Андреево"

Премиерът Николай Денков и земеделският министър Кирил Вътев откриха Държавната лаборатория за изследване на пестициди на граничния пункт "Капитан Андреево". Тя е на стойност близо 2 млн. лв., осигурени от националния бюджет, а с пускането на..

публикувано на 29.02.24 в 13:03

Съветниците отхвърлиха създаването на Временна комисия за анализ на нуждата от Център за рехабилитация и спортна медицина

Да не се създава  Временна комисия в Общинския съвет, която да проучва дали в Стара Загора има потребност от създаването на Медицински център, решиха съветниците днес. Идеята да се създаде Временната комисия  обясни и в зала вносителят на..

публикувано на 29.02.24 в 12:57

Фоайето на Община Стара Загора се преобрази в бяла и червена премяна

Във фоайето на Общинска администрация официално откриха традиционния конкурс-изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала“, организиран от ЦПЛР – Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора. Приветствие към организатори и участници отправи..

публикувано на 29.02.24 в 12:51

Тройно увеличават служителите на "Фронтекс" на нашата граница

За миналата година има пет регистрирани случаи на насилие на гранични полицаи към мигранти. Всички полицаи са наказани, но няма уволнени. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов при посещението си на граничен пункт „Капитан Андреево“. На място..

публикувано на 29.02.24 в 10:50

Колиба и купища боклуци в центъра на Стара Загора

Импровизирана колиба, направена от одеяла и купища боклуци се появиха в централната част на Стара Загора.  Поредното незаконно сметище се сформира зад мантинелата на бул. "Славянски" в посока центъра на града. Това установи репортерска проверка на..

публикувано на 29.02.24 в 10:43

Отново случай на домашно насилие

Отново случай на упражнено насилие в семейна среда. Снощи около 19:40 часа в Районното упраление на полицията в Казанлък е постъпил сигнал от жена. Тя е съобщила, че нейна родственица е била ударена от мъжа, с когото живее на семейни начала в село..

публикувано на 29.02.24 в 09:33
Предавател на Радио Стара Загора на връх Аида

Авариен ремонт на УКВ предавател на Радио Стара Загора

Днес 29.02.2024 год. четвъртък, ултракъсовълновият предавател на Радио Стара Загора за района на гр.Хасково с честота 94,4 МHz ще има прекъсване на излъчването в интервала от 10.00 до 17.00 часа, поради ремонт на антенно-фидерната система.  Може да..

публикувано на 29.02.24 в 09:30
Община Стара Загора

Близо 60 предложения ще разгледа Общински съвет - Стара Загора

Създаване на временна комисия в общински съвет Стара Загора със задача - проучване на обществения интерес и потребностите на гражданите в общината за необходимостта от създаване на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина  е сред акцентите..

публикувано на 29.02.24 в 08:39

Изтича крайният срок за проекти за саниране на многофамилни сгради

Изтича крайният срок за кандидатстване на общините с проекти за саниране на многофамилни жилищни сгради. Това е вторият етап от Националния план, по който 20% от финансирането е със собствени средства. Срокът вече беше удължаван веднъж. До снощи..

публикувано на 29.02.24 в 08:35

Мъгла на АМ "Тракия" и частично заледени настилки в прохода Шипка

Частично заледяване на пътната настилка през прохода Шипка очаква шофьорите. Температурата тази сутрин 4 градуса под нулата. Времето е ясно и без ограничения. Сухи са настилките в Прохода Република. Мъгла на места затруднява видимостта по АМ Тракия в..

публикувано на 29.02.24 в 06:34