Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба постави началото на празничната програма за декември в Павел баня

Снимка: Община Казанлък

Своята първа самостоятелна изложба „Птиците и природата” представи днес в зала „Младост” на НЧ „Напред – 1903” – гр. Павел баня, любител-фотографът Диян Ненов. Тя е реализирана с подкрепата на Община Павел баня и кмета Иса Бесоолу и днес бе открита от неговия заместник Милена Кавръкова. 

35-те фотоси са подбрани сред хиляди снимки, правени в продължение на три години в района на яз. Копринка, влажни зони и открити пространства в и около община Павел баня. „Всичко започна през 2020 г., когато един ден заснех бял щъркел в полет, след което видях снимката на екрана на компютъра си и си казах, че това е моето хоби”, разказва Диян Ненов, който използва всяка свободна минута да бъде сред природата и да снима птици и пейзажи. „Това ми дава спокойствие, удовлетворение и свобода на духа. Това е моят начин да си почивам от натовареното ежедневие”, споделя Ненов и мечтае един ден да разполага с най-добрата фотографска техника за заснемане на птиците. 

В изложбата, която ще остане до 30.12.2023 г. в НЧ „Напред – 1903”, посетителите могат да видят фотоси на изключително редки птици като: черен щъркел, сива сврачка, имелов дрозд. 


По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Зонта клуб - Стара Загора стартира проект срещу насилието сред децата

През февруари Зонта клуб Ст. Загора започна новия си проект „За бъдещето на децата ни“ - пореден проект, свързан с правата и отговорностите на децата, с проблемите на насилието - в училище, в общността и в семейството. Първите срещи и разговори се..

публикувано на 21.02.24 в 19:19

Надежда Чакърова: Образованието да стане приоритет и децата да бъдат убедени, че то е прозорецът към бъдещето

Състоя се тържествено откриване на Комплекс от три центъра за предоставяне на комплексни грижи в ранна детска възраст по проект “Предоставяне на комплексни грижи в ранна детска възраст в Община Стара Загора“, по процедура „Образование и грижи в ранна..

публикувано на 21.02.24 в 19:15

Отлъчиха общински съветник от "Спаси Хасково"

След едва четири заседания на общинския съвет в Хасково, се разпадна групата съветници на „Спаси Хасково“.  Членове на групата поискаха оставката на бившия зам.-областен управител – Мартин Узунов, тъй като на последното заседание на местния..

публикувано на 21.02.24 в 17:34

Малката Амая има спешна нужда от трансплантация на сърце

Сумата от 750 000 лв. е необходима, за да получи Амая ново сърце. Момиченцето е на 1 година и 7 месеца. В момента малката Амая е настанена в реанимацията на Националната Кардиологична болница в гр. София, където докторите я поддържат чрез командно..

публикувано на 21.02.24 в 16:32

Откриха нова учебна сграда и реконструирана работилница в ямболско училище

Нова учебна сграда и реконструирана работилница бяха открити в Обединено училище „Д-р Петър Берон“ в Ямбол , съобщават от пресцентъра на общината. Строително-монтажните дейности са извършени по проект „Разширение на ОбУ „Д-р Петър Берон“, гр. Ямбол -..

публикувано на 21.02.24 в 16:32

70% от българите искат забрана на клетките за животни в индустриални ферми в България

Според социологическо проучване на Market Links от 2023 г. 82% от хората подкрепят твърдението, че животните, използвани в хранително вкусовата индустрия, имат правото да живеят извън клетки и в естествена или близо до естествената среда; Малко..

публикувано на 21.02.24 в 15:45

Семинар за отговорното родителство и репродукривното здраве организират в Стара Загора

Стара Загора е един от 12-те града, в които ще гостува проектът “Младите българи-архитекти на промяната” . Домакин на семинара за отговорно родителство е Тракийски университет. Проектът се изпълнява от фондация “Искам бебе” с финансовата помощ на..

обновено на 21.02.24 в 14:14

Земетресение от 3 по Рихтер е регистрирано в Тополовградско

Земетресение с магнитуд около 3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на Община Тополовград в 12:47 часа. Трусът е бил само на километър северозападно от тополовградското село Срем, с дълбочина 6 километра.  По данни на Националния..

публикувано на 21.02.24 в 13:57

С проект за 200 хил. лв. подготвят разширението на Зоопарка в Стара Загора

Община Стара Загора спечели финансиране за подготовка за разширението на Зоопарка. Средствата в размер на 200 хил. лв. се отпускат по европейската програма „Околна среда“. Благодарение на тях ще бъде подготвена необходимата документация и..

публикувано на 21.02.24 в 13:49

Условна присъда за бивш митничар хванат с 15 кг марихуана

Условна присъда за 37-годишният бивш служител на Агенция митници, който бе задържан през ноември миналата година с 15 килограма марихуана в частен автомобил в Старозагорско. Присъдата на вече бившия митничар е на база постигнато споразумение в..

публикувано на 21.02.24 в 13:40