Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С празничен спектакъл и шествие Казанлък ще запали светлините на коледната елха

Снимка: община Казанлък

С празничен спектакъл тази вечер и запалване светлините на елхата, Казанлък ще постави началото на коледната и новогодишна програма, която общината е подготвила за жителите и гостите на града. Празненството е с начален час 17, а в него ще се включат над 1100 деца от детски градини, училища и читалища. Те ще бъдат облечени като коледни и приказни герои и ще дефилират по булеварда до централния площад “Севтополис”. Това каза за Радио Стара Загора Сребра Касева, началник - кабинет на кмета.

Вечерта ще продължи с веселие край елхата с участието на талантливите деца от вокална група “Искрица” с художествен ръководител Стефка Денева. "В Коледното веселие ще участва и добре познатият на казанлъчани стилист Стенли Нанчев, който освен олицетворение на доброто с многобройните си каузи, е и доказал се музикант и изпълнител, издал десет албума", казаха още от пресцентъра.

В края на вечерта на празничната сцена на площада ще излезе нидерландският продуцент DJ BROOKS. С времето той изгражда солидно име на световната музикална сцена, известен е в Европа, Азия и Африка със своите различни въздействия и продукции. Партито на DJ BROOKS ще продължи повече от час, а разнообразната програма на вечерта ще постави началото на множество интересни събития, които Община Казанлък подготвя до края на годината.

Още за празничната програма на Казанлък може да чуете в прикачния звуков файл.