Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзови отличия извоюваха малки боксьорки

В Плевен бе проведено Държавното лично-отборно първенство по бокс във възрасти младежи, жени и девойки. Участваха 291 състезатели, от тях 167 при младежите и 62 при девойки до 18 години. От БК „Стара Загора“ участваха две състезателки, във възраст до 15 години. И двете завършиха с бронзови отличия в своите категории. Елиф Мехмед участва до 50 кг., а Кера Калчева до 55. „Направихме бойно кръщене, децата са добри, запалени са по спорта, продължаваме напред“, съобщи Георги Василев, треньор на клуб „Стара Загора“. Той е ангажиран с организацията на турнира „Трети март“. Надпреварата ще бъде за ученици, юноши и младежи. Състезанието ще започне в 11 часа на 2 март, в залата на клуба. Очаква се участието на представители на клубове от Хасково, Димитровград, Сливен, Бургас и Ямбол, както и столичния „Славия“. „От нашия клуб ще бъдат седем състезатели при юношите, това е последен спаринг за тях преди Държавното първенство в Ботевград на 6 март“, каза Георги Василев. Той уточни, че при провеждане на турнира ще се ръководят от стремеж за запазване здравето на децата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Джудисти ще спорят за отличия в турнира „Недьо Ранчев“

Утре в спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде 19-тото издание на турнира в памет на създателя на спортовете джудо и самбо в Стара Загора инж. Недьо Ранчев. Срещите ще започнат в 10 часа. „Очакваме около 22-23 отбора, миналата година участваха 160..

публикувано на 25.10.24 в 14:59

Втори плувен турнир „Берое“ предстои в Стара Загора

Утре и в неделя по сините коридори на Плувния басейн в Стара Загора ще бъде проведен Вторият турнир на клуб „Берое“. „Очакваме около 360 деца от 26 отбора“, съобщи за радио „Стара Загора“ Дияна Петрова, треньор в клуба домакин „Берое“. В събота..

публикувано на 25.10.24 в 14:43

"Берое" гостува на "Левски" в София

Берое гостува на Левски в София в среща от 13 кръг на Първа професионална лига. Началото на двубоя на стадион "Георги Аспарухов" е в 19ч.. Преди срещата „сините“ заемат втората позиция с 28 точки, докато Берое е седми със 17 пункта. В предишния кръг..

публикувано на 25.10.24 в 09:38
Мариан Михалев

СК "Добри Костин" с пълен комплект медали от МТ по скокове на батут в Чехия

СК „Добри Костин“ спечели пълен комплект медали от 51-вият международен „Турнир на приятелството“ по скокове на батут в чешкият град Яблонец.  Равносметката от участието на старозагорските състезатели е златни медали в синхронните скокове на батут..

публикувано на 24.10.24 в 18:04

Предстоящо състезание по тенис на маса

В неделя в залата по тенис на маса на стадион „Берое“ предстои кръг от първенството на Югоизточна България в група „В1“. „Ще участват осем отбора“, съобщи за радио „Стара Загора“ Ангел Гюзлев, състезател от старозагорския клуб „Торнадо“. Освен..

публикувано на 24.10.24 в 09:31

Убедителна победа на „Берое Стара Загора“

Женският баскетболен „Берое Стара Загора“ гостува на „Орлови“ Баня Лука в среща от Адриатическата лига. Възпитаничките на Албена Хубенова бяха по-добри и заслужено спечелиха с 91:76 след равностойно първо полувреме и убедително превъзходство във..

публикувано на 23.10.24 в 21:55

Теодор Митев се утвърди на седмото място в света

В Първомай до края на седмицата ще бъде проведена Балканиада по бадминтон за юноши и девойки до 15 години. „Елица Божилова ще представя клуба ни в това състезание“, съобщи за радио „Стара Загора“ Нанко Чорчопов, треньор в СК „Бадминтон – Стара..

публикувано на 23.10.24 в 14:59

380 плувци стартираха по сините коридори

В събота и неделя в Пловдив предстои турнир по плуване за деца във възрастта на най-малките, до 10 години. „Ще участваме с 38 деца“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб „Траяна“. Възпитаниците на клуба..

публикувано на 23.10.24 в 14:46

Даниел Клечков: Призовавам феновете да ни подкрепят в събота

Тази събота, 26 октомври в Общинската спортна зала в Стара Загора мъжкият баскетболен отбор на "Берое" е домакин на шампиона "Рилски спортист" в среща от четвъртия кръг на Националната баскетболна лига. Двата тима са единствените с 3 победи от 3 мача..

публикувано на 22.10.24 в 15:13

Двойка от „Загора Данс“ стана първа в Словения

Възпитаници на старозагорския клуб по спортни танци „Загора Данс“ се готвят за участия в световни първенства. Първото от тях е в Австрия и започва на 1 ноември. „Ще участват треньорите ни Стилиян Станев и Росица Михалева и до 21 години Антон..

публикувано на 22.10.24 в 09:51