Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Казанлък представи възможностите на приложението DrugSTOP.bg

На работна среща в областна администрация Стара Загора бяха представени възможностите на приложението DrugSTOP.bg, което от няколко месеца функционира за територията на община Казанлък. Платформата предоставя възможност за подаване на анонимни сигнали при случаи или съмнение за разпространението на наркотици. Приложението е създадено по идея на кмета на Казанлък Галина Стоянова и е реализирано от Младежкия общински съвет със съдействието на местна софтуерна фирма и на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. В рамките на дискусията, водена от областния управител Ива Радева, стана ясно, че подадените през платформата сигнали са близо 200. От тях 19 се проверяват от МВР, а в резултат на два сигнала са образувани досъдебни производства, разкри заместник-директорът и началник на „Криминална полиция“ в Областна дирекция на МВР Красимир Борисов. Той обясни, че приложението е полезно и изрази надежда, че то ще бъде въведено и в други общини.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова изрази готовност за съдействие на своите колеги от останалите общини, които проявяват желание за включване в платформата. От своя страна Областният управител Ива Радева призова представителите на останалите общини в областта да използват възможностите на приложението.


По публикацията работи: Живко Иванов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Партия „Заедно за силна община“ се регистрира за предстоящите местни избори в Хасково

Общинската избирателна комисия в Хасково регистрира листата на най-новата партия „Заедно за силна община“ за предстоящите нови местни избори на 23 юни. Листата е от 24 кандидати за общински съветници.  „Големите партии пренасят своите проблеми по..

публикувано на 21.05.24 в 10:26
храм

Почитаме светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май църквата почита Светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е в памет на император Константин и на неговата майка Елена.  През 313 г. император Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като..

публикувано на 21.05.24 в 10:05

Радио Стара Загора навършва 88 години

Радио Стара Загора става на 88 години.  На 20 май 1936 г. началникът на радиоразпръскването в България, видният интелектуалец Панайот Тодоров, познат с артистичния си псевдоним Сирак Скитник, издава разпоредба да започне редовно програмно предаване от..

публикувано на 21.05.24 в 05:46

До 30 май движението от 157-ми до 162-ри км на АМ „Тракия“ става двупосочно

От днес до 30 май движението на АМ „Тракия" в участъка от 157-ми до 162-ри км ще се осъществява двупосочно в платното за София. Промяната в организацията на движение в отсечката на територията на област Стара Загора е за изпълнението на гаранционни..

публикувано на 20.05.24 в 18:34

Девет са основните приоритети в годишната общинска програма за закрила и развитие на децата

Общинска програма за закрила и развитие на децата за календарната година ще обсъдят и гласуват общинските съветници на Стара Загора на предстоящото си заседание, насрочено на 30 май.   Програмата е разработена съгласно изискване на Закона за..

публикувано на 20.05.24 в 17:40

В Ямбол продължава пролетното обновяване и полагане на пътна маркировка

С повишаване на температурите започна полагането на нова пътна маркировка по улиците в Ямбол. Това съобщават от пресцентъра на общината С приоритет се работи в районите около училищата и детските градини, както и на местата, по които има най-интензивен..

публикувано на 20.05.24 в 16:05

Църквата в сливенското село Самуилово има храмов празник днес

Днес, хубавият християнски празник – денят на свети Константин и Елена ще отбележат и жителите на голямото сливенско село Самуилово. Неговите над 2 300 жители се радват на красивата църква, чиито патрони са светите майка и син, построена почти изцяло с..

публикувано на 21.05.24 в 07:00

Община Стара Загора предоставя 2 специализирани буса за хора с увреждания

Община Стара Загора ще представи утре две нови транспортни средства, чрез които ще се обезпечава движението на хора с увреждания в рамките на общината. Това са два специализирани буса на обща стойност 211 088 лева - те са закупени със средства от..

публикувано на 20.05.24 в 15:16
Надежда Чакърова

С празнично шествие Стара Загора посреща 24 май

По традиция,  24 май  ще бъде отбелязан в Стара Загора с тържествен ритуал по издигане на националното знаме на Република България, който ще започне в 10:00 часа на площада пред Общината. Празничното  шествие  от деца, ученици, преподаватели,..

публикувано на 20.05.24 в 15:10
Плувен басейн, Стара Загора

Плувният басейн в Стара Загора възобновява работа

Наднормено съдържание на амониеви йони е установено във водата на Общинския плувен  басейн , потвърди управителят Динко Иванов.   Допълнителните проби за изследвания са взети след получени оплаквания от родители на деца, посещаващи басейна...

публикувано на 20.05.24 в 13:47