Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петметров пилон с националния флаг монтираха в ямболско село

Снимка: Сдружение Роза

Монтираха петметров пилон с националния флаг на входа на ямболското село Роза.

Идеята е на членовете на Сдружение "Роза-2022", кметът на селото Енчо Йоргов и след усилията на жители на населеното място.

Предстои пилонът да бъде осветен, а мястото около него ще бъде облагородено и поддържано.

От екипа на Сдружение „Роза-2022“ се надяват жителите и гостите на селото да  пазят направеното, защото то е изградено с много любов и усилия.

Така се отстояват родните позиции – чрез общо действие, което ни води към по-добро”, убедени са от сдружението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Архитект Мартин Паскалев: Няма да има драстична намеса в облика на парковете "Алана" и "5-ти октомври" при ремонта на централна градска част

Новия облик на централната градска част на Стара Загора включва ремонт на няколко зони в абсолютния център, съобщи в студиото на Радио Стара Загора заместник-кметът на Община Стара Загора архитект Мартин Паскалев. Той допълни, че пешеходната зона по..

публикувано на 23.05.24 в 16:49

С богата културна програма община Сливен ще отбележи 24 май

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Сливен ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища и ще продължи с общоградска тържествена церемония. В общините..

публикувано на 23.05.24 в 16:43
Снимка: ОДМВР - Хасково

Старши комисар Иван Расоков е новият директор на ОДМВР - Хасково

Хасковската полиция е с нов директор от днес.  Старши комисар Иван Расоков е новият директор на ОДМВР - Хасково. От днес той е временно преназначен на поста за срок от 1 година със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Новият..

публикувано на 23.05.24 в 16:15

Радослав Танев: Все още чакаме финансирането за Индустриална зона "Еленино", оптимист съм, че ще влезем в зададените от Брюксел срокове

Създаването на нови индустриални зони в други населени места в региона е положително развитие на нещата, предвид това, което очакваме да се случи с Комплекса „Марица изток“, заяви в студиото на Радио Стара Загора изпълнителният директор на..

публикувано на 23.05.24 в 15:48
Община Сливен

На официална церемония в Сливен връчват наградата „Аргира Жечкова"

Росица Делчева – учител по биология и здравно образование в Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов" Сливен е тазгодишния носител на престижната награда на общината „Аргира Жечкова".  Наградата се връчва традиционно в навечерието на..

публикувано на 23.05.24 в 15:05

Отслужиха благодарствен молебен в строящата се църква в Хасково

Благодарствен молебен извърши днес хасковският свещеник отец Никола в новостроящата се църква в най-големия хасковски квартал.  Повод за него стана навършването на една година от възобновяването на строежа на църквата Св. Иван Рилски. Свещеникът..

публикувано на 23.05.24 в 14:24
Община Сливен

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк" и „Мари Кюри". Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и..

публикувано на 23.05.24 в 14:17

Искат смяна на управителя на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на..

публикувано на 23.05.24 в 14:14

Намаляват кооперациите в България

Кооперациите в България са намалели повече от два пъти през последните 20 години. В момента този бизнес модел, съчетаващ социалното и икономическо развитие се ползва едва в 2 хиляди кооператива. Най-бързо се топят тези в сектор „Земеделие“. Това..

публикувано на 23.05.24 в 14:03

До края на април НАП събра над 1,5 млрд. лв. просрочени задължения

За първите 4 месеца на 2024 г. Националната агенция за приходите събра над 1,5 млрд. лв. просрочени задълженияот данъци и задължителни осигурителни вноски. Това е с 11 % повече в сравнение със същия период на 2023 г, съобщават от НАП. Само за две..

публикувано на 23.05.24 в 13:25