Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят прохода Шипка за Трети март

прохода "Шипка"

За честването на Националния празник на Република България на връх Шипка от 20 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка - Казанлък.

  Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно.

  Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

  За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж" (пресичането на път I-5 с път I-6).

  Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

  За участниците в честването движението на 3 март ще се организира, както следва:

  • От 6 ч. до 12:30 ч. се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се извършва по разпореждане на органите на ОД на МВР-Габрово и МВР-Стара Загора;
  • От 12:30 ч. до 18 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи, както и да следват стриктно пътната сигнализация.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жена е с порезни рани на ръката след семеен скандал

В 14:35ч. вчера, в РУ-Гълъбово е получен сигнал на тел.112, че на центъра на с.Обручище, 64-годишна жена е с порезни рани на ръката. При посещение на място е установено, че жената и съпругът й – 63-годишен, се скарали и мъжът хвърлил по нея порцеланова..

публикувано на 19.04.24 в 11:13

Въвеждат временна организация на движението по време на 5К Beroe Road Race

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града с оглед осигуряване на безопасно протичане на състезанието „Beroe 5К Road Race", организирано от Спортен клуб по лека атлетика „Берое", за времето от 08:30 часа до 12:30 часа на..

публикувано на 19.04.24 в 10:52

250 участници събира конференция на студентите по медицина в Тракийски университет – Стара Загора

Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора е домакин на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България, която ще се проведе в дните 19 – 21 април 2024 г., с участието на 250 студенти по медицина от всички висши..

публикувано на 19.04.24 в 09:48

Прекратяват разкопките край хасковското село Текето

Малко над 50 000 лв са събраните дарения, за разкопките на тракийската гробница край хасковското село Текето. За съжаление съоръжението е било ограбено още в древността, отчете ръководителят на проучванията доц. Георги Нехризов. Гробницата..

публикувано на 19.04.24 в 09:44
Йордан Йорданов

Инспекцията по труда и полицията със съвместни проверки по празниците

В празничните дни Инспекцията по труда – Стара Загора и полицията ще извършват съвместни проверки за спазването на работното време, за извънреден труд, който не се заплаща допълнително и разбира се за трудови договори. Това съобщи в ефира на Радио..

публикувано на 19.04.24 в 09:22
Тракийски университет, Стара Загора

Кандидат-студенти полагат изпити по биология и химия в Тракийския университет

Традиционно висок остава интересът към изпитите по биология и химия в Тракийския университет, които са вход за специалностите "Медицина", "Ветеринарна медицина", както и за прием в редица бакалавърски програми на старозагорската Алма матер. Общо 411..

публикувано на 19.04.24 в 08:25

Няма основания великденската трапеза да ни струва по-скъпо от настоящия момент

Няма раздвижване на нивата на цените на агнешкото месо с наближаването на празниците, яйцата са с 6% по-евтини от миналата година в периода преди Великден, брашното е със същата цена, а при захарта се отчита спад. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 19.04.24 в 08:00
Боровата процесионка – най-разпространеният вредител по иглолистните култури

През юни предстои следващото третиране срещу боровата процесионка в Стара Загора

Дейности по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка (Thaumetopoea pityocampa, вид гъсеница и молец) в паркове в Стара Загора, засегнати от вредителя, започват през месец юни, оповести заместник-кметът с ресор „Транспорт,..

публикувано на 18.04.24 в 18:31

Ученик от Казанлък е "Посланик на толерантността"

Американското посолство в България приветства Иван Иванов от Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък като тазгодишен „Посланик на толерантността“. Иван участва в конкурса на Center Amalipe "Моето мнение е важно за..

публикувано на 18.04.24 в 18:24

Ремонт на клиники и нови операционни зали, предвижда до края на годината ръководството на Университетската болница

С близо 4 570 хил. лв. реализирана печалба приключва за Университетската болница „Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора финансовата 2023 год. Това беше отчетено на проведеното Общо събрание на акционерите на дружеството. 10 % от тези средства остават във..

публикувано на 18.04.24 в 17:11