Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До дни ще станат ясни новите директори на 16 старозагорски училища

В началото на следващата седмица ще стане ясно кои са новите директори на 16 старозагорски училища, за които бяха обявени конкурси. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието Милена Йолдова. Тя припомни, че заявления подадоха 24 кандидати, като трима от тях се състезаваха за повече от една институция. Само едно лице не е допуснато до конкурса. На писмения тест от 23-ма кандидати 19 са се справили със задачата да достигнат поне 30 точки от 50 попълнени въпроса. В дните от 6 до 8 март предстои устното събеседване с кандидатите, след което ще бъдат обявени и спечелили директорските места, уточни Милена Йолдова.

Милена Йолдова каза още, че за първи път изборът на директори на образователни институции е ориентиран не просто към намирането на администратори, а към търсене на лидери, които биха допринесли за промяната в българското образование.

Цялото интервю на Гергана Пейчева с Милена Йолдова може да чуете в прикачения звуков файл.
По публикацията работи: Десислав Тенев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С ремонт за 7 млн. лева реновират ОУ „Самара“

Двама от заместник-кметовете на Община Стара Загора, чиито ресори са свързани със строителството и образованието – арх. Мартин Паскалев и Надежда Чакърова, посетиха Основно училище „Самара“. Посещението им бе инициирано от желанието им да се уверят..

публикувано на 17.05.24 в 18:56

Фестивалът "В подножието на Асара" ще се проведе за първи път в Николаево

  Първи фолклорен фестивал "В подножието на Асара" организират НЧ "Зорница" с. Нова махала и община Николаево. Фестивалът е своеборзно продължение на инициатива, реализирана преди няколко години със същото име от малката община, за да популярзира..

публикувано на 17.05.24 в 16:35

19 са жертвите на трудови злополуки от началото на годината

В следствие на трудов травматизъм от началото на годината 19  души са загубили живота си.  Сериозен ръст на трудовите злополуки се отчита и за цялата 2023 година , съобщи директорът на агенция „Главна инспекция по труда" Екатерина Асенова на..

публикувано на 17.05.24 в 16:31
Янко Янков

Прекратиха правомощията на Янко Янков като общински съветник

Без дебати и с единодушие членовете на Общинската избирателна комисия в Стара Загора предсрочно прекратиха правомощията на Янко Янков като общински съветник. Причината е влязла в сила присъда на последна инстанция. Документите от Върховния..

публикувано на 17.05.24 в 16:23

Радио Стара Загора се включва в програмата на Европейската нощ на музеите

Радио Стара Загора се включва в програмата на Европейската нощ на музеите с прожекция на филма за Мара Шопова в музей „Литературна Стара Загора“. Кратката документална лента ще бъде показана от 18 часа на 18 май в сградата на музея, след което е..

публикувано на 17.05.24 в 15:57

Над 10 000 са издадените разрешителни за оръжия в област Стара Загора

Броят на издадените разрешителни за притежаване на оръжие са 10 445 . Разрешителният режим се изразява в притежавание, носене и съхранение на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Това съобщи за Радио Стара Загора комисар Антон Иванов- началник Сектор..

публикувано на 17.05.24 в 15:44

Полицай на годината за 2023 г. стана зам.-директор на МВР в Сливен

Носителят на приза „Полицай на годината - 2023" Марио Климентов застава на поста заместник-директор в ОДМВР-Сливен и началник отдел „Криминална полиция". Той е назначен на 15 май със заповед на министъра на вътрешните работи.  Комисар Климентов..

публикувано на 17.05.24 в 15:10

Плувният басейн в Стара Загора остава затворен

Общинският плувен басейн на Стара Загора засега ще остане затворен, информират от общинския пресцентър. В спортното съоръжение извършват профилактика на филтриращата система, наложила се поради настъпила авария. Първоначално бе съобщено, че тя ще..

публикувано на 17.05.24 в 14:52

Община Стара Загора започва авариен ремонт на път

Аварийно ще бъдат отстранени всички нарушения в асфалта на пътя между паметника „Бранителите на Стара Загора“ и Околовръстното в посока на Гробищния парк. Това съобщи днес арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор „Устройство на..

публикувано на 17.05.24 в 13:40

Над 100 курсисти от ЦСПП в Казанлък положиха клетва

Над 100 курсисти, преминали успешно подготовка в Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък, положиха клетва като служители на Министерството на вътрешните работи. Официалната церемония, провела се в парк „Розариум“ в Града на..

публикувано на 17.05.24 в 13:39