Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Стара Загора е в черната статистика според оценка на риска от ПТП на Института за пътна безопасност

Снимка: БГНЕС

Оценка на риска от ПТП на Института за пътна безопасност за периода 2021 – 2023 година отново поставя област Стара Загора в черната статистика, съобщи инженер Богдан Милчев, председател на Управителния съвет. Той допълни, че има изготвена оценка на риска по области за цялата страна.

По думите му правителството трябва да насочи финансов ресурс към първите 10 най-опасни от тях.

Милчев каза още, че от Института за пътна безопасност са готови да съдействат за оценка на риска от пътния травматизъм за област Стара Загора, която трябва да бъде изготвена от общинската или областната администрация.

По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха стара граната в старозагорското село Памукчии

Стара ръчна граната е обезвредена в старозагорското село Памукчии, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната. Специализиран екип от батальона за защита на силите, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора е..

публикувано на 10.05.24 в 16:35
ГПЧЕ

Национално състезание по френски език с първо издание в Стара Загора

Първото национално състезание по френски език – Франсиада , ще се проведе на 11-и май в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. За участие са се записали 25 ученици от пет града , разпределени в три възрастови категории.  Самият изпит е в две части –..

публикувано на 10.05.24 в 16:19

"Крушата Рагаца" на Станислав Стратиев

Малките актьори в една от най – младите школи по актьорско майсторство в Стара Загора, DoT Theatre,  имат своите не една, а две премиери – на 12-и май от 17 и от 19 часа в Кукления театър . Постановката се нарича „Крушата Рагаца“, по повестта на..

публикувано на 10.05.24 в 16:10
Трудова борса срещна за втори път работодатели с енергетици в Стара Загора

Заплати между 2500 - 3500 лв. очакват съкратените енергетици от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3"

Заплащане между 2500 лв и 3500 лв. месечно очакват да получават първите съкратени енергетици от ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3". Подобни нагласи засегнатите от енергийния преход са изразили в допитване, проведено от синдикалните организации. Това..

публикувано на 10.05.24 в 16:07

Защо има недостиг на кадри в туризма?

Необходими са законодателни промени и повече усилия от страна на туристическия бранш у нас, за да се задържат кадрите и да работят по специалността си. Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора Антони Илиев, директор на Професионална гимназия..

публикувано на 10.05.24 в 16:00

Отборът на СУ "Железник" спечели общинския кръг на състезанието "Млад огнеборец"

Отборът на СУ „Железник“ стана победител в общинския кръг на традиционното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ – Стара Загора. Надпреварата, която се проведе на лекоатлетическата писта над стадион „Берое“ беше белязана от..

публикувано на 10.05.24 в 15:02
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

В училища с имена на старозагорски поети и писатели отбелязват 11 май

Ученици от пет старозагорски училище ще се включат в своеобразен поход по случай 11-и май - денят, в който православната църква почита Св. Св. Кирил и Методий. Учебните заведения носят имената на поети и писатели, родени в града. Изявени възпитаници..

публикувано на 10.05.24 в 15:01

Четиридневна работна седмица: експеримент или тренд

Все повече западният свят възприема модела на четиридневна работна седмица. Смята се, че подобна промяна води до по-добър баланс между заетостта в офиса и личния живот. На този фон обаче се чуват и противоречиви мнения, доколкото експерименталната мярка..

обновено на 10.05.24 в 13:44

Жена е с опасност за живота след катастрофа край село Могила

54-годишна жена е с опасност за живота след вчерашната катастрофа край старозагорското село Могила.  По първоначална информация инцидентът е възникнал между 2 леки автомобила около 15:15 часа на 9 май, управлявани от 55-годишен мъж и 32-годишен мъж...

публикувано на 10.05.24 в 13:36

Сливен отбелязва 184 години от рождението на Хаджи Димитър

Сливен отбеляза 184 години от рождението на войводата Хаджи Димитър. С церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметникът му в центъра на града бе почетена годишнината. Организатори на събитията са Община Сливен и Регионален исторически музей „Д-р..

публикувано на 10.05.24 в 11:53