Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва приемът в детските градини в Сливен

Снимка: Община Сливен

От 1 април започва регистрирането на заявленията за приема в детските градини в Сливен, напомня общината. То е за родените през 2021 година деца, които през учебната 2024/2025 г. ще постъпят в първата възрастова група.

Електронната система за регистрация на нови и редакция на съществуващи заявления ще бъде отворена до 11 април включително. Класирането ще бъде обявено на 15-и в сайта на общината. Графикът на дейностите е поместен в раздел „Класирания“ на специализирания сайт за прием: https://priem.sliven.bg/garden/info.

Освен по електронен път, заявления могат да се подават и на място в детските градини. При класирането на децата не се вземат предвид регистрационният номер, датата и часът на регистрацията, а при равни условия децата се класират на случаен принцип със случайни числа, чрез компютърната система.

Адресът на заявителя се отбелязва автоматично от системата по време на регистрацията, а непосредствено преди всяко класиране тя извършва последна проверка на адреса. Информацията за адресната регистрация на заявителя се извежда от локална база данни „Население“. В случай, че по някаква причина заявителят не фигурира в базата данни, но има адресна регистрация в община Сливен, входящ номер може да получи само на място в детската градина. Ако родителят или детето нямат постоянен или настоящ адрес в община Сливен, е необходимо да регистрират такъв, за да могат да участват в класирането за прием.

Всички посочени в заявлението критерии трябва да бъдат актуални към датата, на която детето е класирано и се доказват в срока за потвърждаване на приема чрез съответните документи. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни детето няма да бъде записано, отпада от приема и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление, предупреждават от общината.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Ако заявителят не желае детето му да посещава детската градина, в която е класирано, той се отказва от приема като не записва детето, губи входящия си номер и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за прием.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските градини и определените от тях служители, както и към Община Сливен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Буря нанесе големи щети в Хасково

Съборени дървета, смачкани коли и наводнени улици след силна буря в Хасково, разразила се в късния следобед в Хасково. Бедствието удари областния град, а по-късно и региона. Навсякъде падна градушка. На места в Хасково ледените късове са били с големина..

публикувано на 05.06.24 в 18:59

С кредити и изкупуване на тока от ТЕЦ 2 гарантират бъдещето на „Марица-изток“

Предприети са достатъчно мерки за гарантиране работата на „Мини Марица-изток“ и топлоцентралите в енергийния комплекс. Това коментира служебният министър на енергетиката Владимир Малинов на среща в Раднево за бъдещето на комплекса „Марица-изток“...

публикувано на 05.06.24 в 18:53
Георги Георгиев

Административният съд в Стара Загора: Полицейският арест на Георгиев е незаконен

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповедта за задържане на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, съобщи адвокатът му Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или..

публикувано на 05.06.24 в 18:07

Пожар унищожи апартамент в старозагорския кв. "Железник"

Голям пожар в жилищен блок на ул. "Старозагорско въстание" №24 разтревожи жителите на кв. "Железник". Сигналът за огъня е подаден на тел. 112 малко след 14.00 часа, съобщиха от РДПБЗН-Стара Загора. Пожарът е възникнал в апартамент на 7-я етаж. За щастие..

публикувано на 05.06.24 в 16:20

Откриха ремонтираното читалище в Ново село

Читалището е най-важната сграда в едно село, понякога кметовете се стараят повече за кметствата, но аз мисля, че вниманието трябва да е върху средището на духовност. С тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров прекрачи прага на ремонтираното..

публикувано на 05.06.24 в 16:15

Вдигат пътните блокади край Гълъбово

Протестиращите на пътя Гълъбово - Мъдрец вдигат блокадите си от 16.00 часа.  Това стана ясно след тяхна среща на място със служебния премиер Димитър Главчев и регионалния министър Виолета Коритарова.  Главчев и Коритарова донесоха на..

публикувано на 05.06.24 в 16:04

Къща музей „Гео Милев“ и Музей „Литературна Стара Загора“ канят децата на летни занимания

За пореден път къща музей „Гео Милев“, организира лятна детска занималня в прохладната си зелена градина. Това съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Децата, които обичат да четат, рисуват, оцветяват, апликират, моделират, както и да научат..

публикувано на 05.06.24 в 15:23
Светеца гражданин

Грузинският филм "Светеца гражданин" получи голямата награда на филмовия фестивал "Златната липа"

Актрисата Ели Скорчева бе удостоена с наградата за женска роля на Фестивала „Златната Липа“ в Стара Загора, който приключва днес. Тя изпълни главната роля във филма на Стефан Командарев „Уроците на Блага“ – лента, разказваща историята на учителка от..

публикувано на 05.06.24 в 14:50
снимка: Елена Балабанова

Арестуваха жена за палеж в Стара Загора

Жена на 41 години е задържана за палеж на апартамент в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в града. Както радио Стара Загора информира, във вторник малко след 11:20 часа е получен сигнал за горящ апартамент..

публикувано на 05.06.24 в 14:19