Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста насилник, наръгал жена в крака

За извършено домашно насилие е задържан и 28-годишен мъж нападнал родителите си

Снимка: Апелативен съд - Пловдив

Районен съд – Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на мъж, обвинен за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Случаят е от 29 март, когато 36-годишният задържан е нанесъл удар с нож в крака на пострадалата, с която са живеели на семейни начала в старозагорското село Хан Аспарухово.

Съдът е счел, че е налице обоснованото предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдебният състав намери, че тежестта на престъплението, характерът и начинът му на извършването дават основание да се приеме, че извършеното деяние е с висока степен на обществена опасност и това предполага опасността да извърши друго престъпление за реална.

Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в 3-дневен срок.

При друг случай на домашно насилие Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за нанасяне на телесни повреди и закана с убийство на своите родители.

Случаят е от 1 април в Казанлък. 28-годишният Б.Х. е нанесъл удари на майка си и баща си – 56-годишна жена и 59-годишен мъж. Той се заканил с убийство на баща си. Родителите са станали обект на насилие от сина си след семеен конфликт.  

Наблюдаващият прокурор е предявил обвинение спрямо Б.Х, и предварително задържане за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

880 са подадените заявления за прием в първи клас в община Стара Загора до 14.00 часа

Днес в 12.00 часа бе отворена системата за електронно записване на първокласници за учебната 2024/2025 година. До 12.05 мин. бяха регистрирани 309 заявления; 12.15 мин. - 552 заявления; 12.30 ч. – 655 заявления и 14.00 ч. – 880 заявления. Системата ще..

публикувано на 14.05.24 в 15:59

Отложиха делото срещу обвинения в педофилия британски пастор

Районен съд Сливен отложи разпоредителното заседание срещу обвинения в педофилия и блудствени действия с 14 деца от квартал „Надежда" британски пастор Даниел Хъл. Причината за отлагането стана нередовно призоваване на подсъдимия - невърнат отрязък от..

публикувано на 14.05.24 в 15:50

Представители на образователните институции в Стара Загора дискутират иновациите и новите методи на обучение

Информационно събитие “Дни на иновациите в образованието” събра представители на образователните институции в Стара Загора на дискусия, засягаща новите методи на обучение. Инициативата се организира от Центъра за творческо обучение  в партньорство с..

публикувано на 14.05.24 в 15:04

Откриха информационната кампания по директните плащания в Стара Загора

Министерството на земеделието и храните откри информационната кампания по директните плащания в Стара Загора. На срещата в общинска зала „Славейков“ присъстваха заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов, експерти  и десетки..

публикувано на 14.05.24 в 14:36
Снимката е илюстративна

Ремонти на пътища за над 8 млн. лв. започват в община Тунджа

До месец в община Тунджа започват ремонтните дейности на два пътни участъка между селата Тенево – Генерал Инзово и Коневец – Маломир. 8,3 млн.лв. от държавния бюджет са осигурени за изпълнение на дейностите. Пътищата между селата са в тежко състояние..

публикувано на 14.05.24 в 13:05

Произшествие затруднява движението по пътя Стара Загора-Димитровград

Пътно произшествие затруднява трафика по път I-5 Димитровград - Стара Загора, съобщиха от АПИ. Инцидентът е станал около 11.30 часа. Движението в посока Стара Загора  се осъществява в една лента. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 14.05.24 в 11:56

Над 1350 деца от община Стара Загора ще прекрачат училищния праг през новата учебна година

Днес в 12:00 ч. отварят системата за електронно записване на първокласниците за учебната 2024-2025 година. "В националната база данни в училищното образование първокласниците в община Стара Загора са 1350, но се очаква техния брой да нарасне, тъй като..

публикувано на 14.05.24 в 11:05

Взрив в дома на криминално проявен мъж от Хасково

Взрив в хасковски дом тази сутрин към 5.30 ч. Инцидентът е станал в дома на 45-годишен мъж, който е криминално проявен, осъждан за наркотици. Откаран е с 40% изгаряния по тялото в пловдивска болница. Пострадалият е с прякор Руснака, съобщава..

публикувано на 14.05.24 в 09:49

Зачестяват случаите на меланом в Стара Загора

През 2023 година в Стара Загора са регистрирани 33 нови случая на меланом и 6 - в Сливен. Към момента общо 355 пациента са на активно лечение. Това съобщи за Радио Стара Загора Д-р Божидара Костова, медицински онколог в Комплексен онкологичен център –..

публикувано на 14.05.24 в 09:35
Петър Ганев

По-добрата бизнес среда у нас минава през реформи в пенсиите и в здравното осигуряване

По-привлекателният бизнес климат и пазар на труда в България минава през реформи в сферите  на държавното обществено осигуряване и здравеопазването. Такова е мнението на икономиста Петър Ганев, старши изследовател в Института по пазарна икономика.  По..

публикувано на 14.05.24 в 08:10