Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат ретро влак до Казанлък за Празника на розата

Парен локомотив
Снимка: www.bdz.bg/

Български държавни железници пускат ретро влак специално за Празника на Розата. Той ще пристигне на 31 май на казанлъшката гара и ще отпътува обратно на 1 юни, информират от община Казанлък.

Датата е специално съобразена, за да осигури възможност на гостите, пристигащи с парния влак да присъстват на церемонията по коронация на Царица Роза 2024.

Влакът ще бъде посрещнат на 1 перон от рок група "Уикеда", които ще изнесат концерт за жителите и гостите на града.

Влакът-атракция ще бъде нарисуван със символът на Казанлък- розата. Продажбата на билети за парната машина ще започне в края на април и закупуването им ще бъде възможно от всяко населено място в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хасково

В Хасково тържествено ще отбележат 6 май

Община Хасково и Военните формирования в Хасково и Корен организират тържествено честване на 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия. На Гергьовден, 6 май 2024г., от 10 часа на площад „Свобода“ ще се проведе тържествената..

публикувано на 02.05.24 в 11:14

Ученици от Търговската гимназия в Стара Загора се запознаха с „Професия съдебен служител“

Съдебният администратор на Окръжна прокуратура – Стара Загора Анна Костадинова изнесе открит урок на тема „Професия съдебен служител“ пред ученици от 11 клас от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в гр. Стара Загора във вторник. Срещата с..

публикувано на 02.05.24 в 11:11
Ямбол

Центътрът за лица, търсещи международна закрила в Ямбол продължава работа

В Ямбол продължава дейността си центърът  за лица, търсещи международна закрила. В момента в него живеят 11 украински граждани. До края на април  дейностите в центъра се финансираха изцяло по Норвежкия механизъм, но от началото на месец май..

публикувано на 02.05.24 в 11:06

С опасност за живота е детето, пострадало от взрив на газова бутилка

Експертиза ще покаже точната причина за гръмнала газова бутирка в Хасково, която рани 7-годишно дете и неговата 86-годишна баба. Инцидентът стана на 1 май докато възрастната жена готвела. От полицията днес съобщиха, че детето е в пловдивска болница..

публикувано на 02.05.24 в 10:48
Центърът на Харманли

Харманли празнува

С празнична литургия за успехи и благополучие започна Денят на Харманли. Програмата продължава с тържествена сесия на Общинския съвет. На нея ще бъде връчено званието "Почетен гражданин" на д-р Златка Чанкова, която бе удостоена с него на последната..

публикувано на 02.05.24 в 09:48

Първата анимирана интерактивна Библия е тук

На 5-ти май, на Великден, в България ще имаме достъп до първите 42 анимирани епизода на книгата Битие , с която започва Свещеното писание. Това е първата цялостна, напълно анимирана, интерактивна, дублирана и със субтитри Библия за деца и..

публикувано на 02.05.24 в 07:45

Велики четвъртък е

В християнската традиция четвъртият ден от Страстната седмица - Велики четвъртък. Той  е възпоменание за Тайната вечеря  на Божия син с апостолите, на която Исус Христос дава на своите ученици последните си духовни напътствия. Пророкува смъртта си на..

публикувано на 02.05.24 в 06:40

10 млн.лв. за ремонт на водопроводна мрежа очакват в села от община Болярово

В крайграничната община Болярово очакват 10 млн. лева от държавния бюджет за реализация на проектите, одобрени за финансиране в края на миналата година. Със средствата ще бъде ремонтирана водопроводната мрежа в две села с остаряла и крайно амортизирана..

публикувано на 01.05.24 в 17:10

Митрополит Киприан ще възглави празничните богослужения в Стара Загора

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще възглави празничните богослужения за Възкресение Христово в Стара Загора.  На 2 май (Велики Четвъртък) в катедралния храм „Св. Николай“ ще бъдат отслужени Велик Маслосвет и св...

публикувано на 01.05.24 в 15:25

Великденска работилничка организират в Регионалния исторически музей

В навечерието на светлите Великденски празници Регионален исторически музей - Стара Загора организира художествена работилничка „Пъстър Великден“. Децата – участници ще изработят шарени декоративни яйца и великденски картички...

публикувано на 01.05.24 в 14:00