Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Сливен не даде ход на делото за катастрофа с четирима загинали

Снимка: Стоян Радев

Окръжен съд Сливен върна делото за катастрофата, при която миналата година в ранните сутрешни часове на Гергьовден бяха пометени и убити от джип четирима мъже, возещи се в каруца без светлинни обозначения. Причината за връщането в досъдебна фаза е, че прокуратурата не е уведомила част от роднините за започналото разследване и други законови положения.

Адвокат Цветослав Желев, повереник на част от пострадалите коментира, че въпреки настояванията на роднините да се запознаят с документите по делото, са получили отказ от наблюдаващия прокурор и за това съдът отсъди делото да се върне на прокуратурата.

"Не всички близки на загиналите момчета при въпросната катастрофа са имали възможност да се запознаят с материалите по разследването, да упражнят своите права. Поради което съдът прецени, че трябва да им бъде осигурена такава възможност и, че провеждането на наказателното производство в днешния ден е невъзможно преди да бъдат отстранени тези нарушения."

Близо 50 души присъстваха днес в съдебната зала, но до напрежение не се стигна, въпреки подхвърлените реплики към обвиняемия.

Една част от хората от квартал „Надежда“ бяха отвън пред съдебната палата. Те поискаха съда да разпореди най-тежкото наказание. "За четири човека и коня трябва да му дадат до живот затвор. Искаме до живот присъда. Не 20 години. До живот искаме"

Загиналите са на 36, 37 и двама на 31 години.


По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С цялостна канализация, водопровод и асфалтирани улици могат да се похвалят в село Долно изворово

Село Долно изворово в община Казанлък е едно от малкото села в България, а може би и единственото, което има изградена 100% канализационна мрежа. Това е и една от големите гордости на местните жители, а основна заслуга има дългогодишният кмет  на..

публикувано на 30.04.24 в 14:41

Десетокласници от Стара Загора и Бургас разиграха съдебен процес по Йовковата "Албена"

Десетокласници от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора, проведоха симулативен съдебен процес по разказа на Йордан Йовков „Албена“. В съдебната зала учениците на госпожа Златина Вълева, преподавател по български език и литература, заеха ролите на..

публикувано на 30.04.24 в 14:13

В Болярово партиите се разбраха за съставите на секционните комисии

В конструктивен диалог преминаха консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за разпределението на местата в секционните избирателни секции на територията на община Болярово. Те бяха водени от заместник-кмета Нина Терзиева. Присъстващите..

публикувано на 30.04.24 в 14:05

ДИПКУ предоставя платформа за работа с деца и ученици с ХАДВ

Платформа дава възможност на учители и родители да повишат знанията и уменията си  за работа, както  и информираността си  с деца със симптоми на Синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието(ХАДВ). Тя е разработена в резултат от реализиран..

публикувано на 30.04.24 в 14:00

Кольо Кавръков и Мая Иванова с нова експедиция към Хималаите

На пътешествие към базовия лагер на осемхиледния връх Анапурна в Хималаите се отправят председателя на Турситическо дружество „Еделвайс“ Павел баня Кольо Кавръков и партньорката му във високопланинските изкачвания Мая Иванова. Това ще е третото..

публикувано на 30.04.24 в 13:53

Искат областият управител на Хасково да спре решение за фотоволтаичен парк

Областният управител на Хасково да спре решението на общинския съвет, което касае изграждането на фотоволтаичен парк край селата Книжовник и Долно Войводино. За това призоваха днес от групата на  „Спаси Хасково“, които смятат, че сделката е..

публикувано на 30.04.24 в 12:53
Парк

Оргинизират туристически поход на 1 май в Стара Загора

Еднодневен туристически поход под надслов „Животът изисква движение“ организират на 1 май от Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ и Образователен и туристически център „Кукуряк“...

публикувано на 30.04.24 в 11:39

На 11 май награждават талантливите млади математици на Стара Загора

Талантливите млади математици ще бъдат отличени в Стара Загора на церемония в Стара Загора. Награждаването се организира за поредна година в навечерието на 24 май от фондация „Математика без граници“ и бивши ученици от Средношколския център по..

публикувано на 30.04.24 в 10:17

Подменят водопроводите в николаевското село Едрево

Два проекта на стойност над 3 млн. и 77 хил. лв. ще се реализират в едно от селата на община Николаево - Едрево, по Инвестиционната програма, одобрена със Закона за държавния бюджет. Проектите са за реконструкция на външен водопровод и на вътрешна..

публикувано на 30.04.24 в 09:29

Изграждат асансьор за хора с увреждания в сградата на Община Павел баня

Асансьор за хора с увреждания ще бъде изграден към сградата на Общинска администрация – Павел баня. Това съобщи кметът Иса Бесоолу. Съоръжението ще се реализира по проект „Красива България”, по който Общината кандидатства преди време. Ще бъдат..

публикувано на 30.04.24 в 09:25