Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анализатор: Основният въпрос е как ще реагират хората на провалената ротация

Благослав Михайлов
Снимка: Борислава Борисова


Тези избори вероятно ще бъдат по-различни от предишните. Фактът, че има и европейски избори променя нещата, коментира пред Радио Стара Загора Благослав Михайлов, създател на онлайн платформата "Стража". Той подчерта:

"Основният въпрос е как ще реагират хората на провалената ротация и на кой от партньорите в т.нар. "сглобка" ще навреди повече. Сега проучванията показват, че ПП-ДБ ще понесат по-голямо поражение от ГЕРБ. В следващия парламент ситуацията сигурно ще бъде сложна", анализира ситуацията той. 

Михайлов не изключи и следващи предсрочни избори, но все пак допусна ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ като формациите, които могат да предложат "управленска алтернатива", като допълни:

"ГЕРБ много дълго вече са упрвалявали и много са се "окопали" във всички структури на държавата".

По думите му Ваня Григорова, която сега оглавява листи и за Народно събрание, и за Европарламент, беше голямата изненада на местните избори, а "хората търсят нещо ляво, явно имаме нужда от такъв глас". 

В отговор на въпрос Михайлов заяви, че посланията на ПП-ДБ и крайнодесните партии са ориентирани най-много към младите хора, но заключи "като цяло няма партия, за която младите да са основен приоритет". 

Интервюто на Нели Ангелова с Благослав Михайлов в предаването "Репортер" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Таня Балабанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатен диспут за Европейски парламент по Радио Стара Загора

Безплатен диспут за избор за Европейски парламент ще се проведе в ефира на Радио Стара Загора на 29 май след емисията новини в 10 часа. Продължителността му е час. Участие са заявили представители на четири политически сили, регистрирани за изборите на 9..

публикувано на 29.05.24 в 07:00

Спецакция срещу купуването на гласове в Сливенско

Търговията с гласове бе обект на специализираната полицейска акция, която се проведе в Сливенска област днес. Проверяваха са малки търговски обекти по селата и ромските махали, като основно се изземваха тетрадки с имена на длъжници. Междувременно бяха..

обновено на 28.05.24 в 18:51
Община Свиленград

Столетник сред избирателите в община Свиленград

44 са избирателните секции в община Свиленград, в 30 от тях ще може да се гласува и с машини. Това стана ясно след 25 май, когато бе крайният срок за подаване на заявленията за гласуване с подвижна урна и по настоящ адрес. 317 са подадените..

публикувано на 28.05.24 в 12:18

платена публикация
Бончо Григоров, ПП-ДБ: На 09 юни избираме между два модела на управление на страната

„Призовавам хората на 09 юни да излязат да гласуват. И да не забравят, че на този вот избираме между два модела на развитие на България. Всеки трябва да реши дали иска стабилна бедност и постна пица или онова, което видяхме през последните месеци...

публикувано на 28.05.24 в 11:05
Машина за гласуване

Демонстрационно машинно гласуване ще се проведе в шест общини в Старозагорско

Организацията на изборите 2 в 1, които ще се проведат на 9 юни върви плавно. Обученията на членовете на Секционните избирателни комисии започват от 1 юни. Демонстрационните машини вече са на разположение на Районната избирателна комисия в Стара..

публикувано на 28.05.24 в 09:46

Гражданите усещат Европейския съюз като нещо чуждо

България е част от Европейския съюз от 1 януари 2007 г. Като държава членка страната ни е длъжна на всеки 5 години да провежда избори, за да излъчи свои представители в Европейския парламент. Към днешна дата техният брой е 17. Първите избори са на 20 май..

публикувано на 28.05.24 в 09:00

платена публикация
"Всички плащаме „солена“ цена за измамната политика на Асен Василев"

„Следващото правителство ще наследи тежка финансова ситуация. Налице е най-ниската събираемост на приходите в държавния бюджет, откакто има такава статистика. По време на управленията на ГЕРБ за първите три месеца на годината са постъпвали 25% от..

публикувано на 27.05.24 в 16:24

Безплатен диспут за Народно събрание в ефира на Радио Стара Загора

 „Приоритети в работата на Народното събрание. Политики за развитието на региона и страната“ е темата на безплатния диспут, организиран от Радио Стара Загора на 28 май по повод изборите за 50-то Народно събрание на 9 юни 2024 г. Участие са..

публикувано на 28.05.24 в 07:00
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Европейската тема остава на заден план в кампанията

Липсата на въображение е характерна и за тази предизборна кампания. Формациите използват добре познати послания, опитват се да радикализират говоренето срещу останалите. Идеята им е да локализират образа на врага. По този начин се заобикаля..

публикувано на 23.05.24 в 09:00

228 са сформираните избирателни секции в Ямболско

Близо 1800 членове на секционни избирателни комисии в Ямболска област ще участват в предвидените обучения за предстоящите избори на 9 юни. През следващата седмица започват и демонстрациите за машинно гласуване. 228 са сформираните секции в..

публикувано на 22.05.24 в 16:36