Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 150 са кандидатите за депутати в Ямбол

Ямбол
Снимка: Емил Енчев

31 са регистрираните кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Ямбол за парламентарните избори на 9 юни. 

За четирите депутатски места от региона се борят 155 души-110 мъже и 45 жени.

Най-възрастният кандидат е жена на 74 години от коалиция „Ние, гражданите“, а най-младият е 22-годишен мъж от ДПС.

236 са били избирателните секции в петте общини на Ямболска област на изборите за Народно събрание преди близо една година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: ВМРО трябва да върви към създаване на истински десен консервативен съюз

Според междинните резултати на ЦИК партия ВМРО остава със сигурност извън националния и европейския парламент. Вотът за организацията обаче е два пъти по-висок за евровота. Досегашният евродепутат и водач на европейската листа на партията Ангел..

публикувано на 10.06.24 в 13:48

Прогноза: ЕНП с най-много депутати в следващия Европейски парламент

Европейската народна партия отново печели най-много места в Европейския парламент - 181, сочат първите прогнозни резултати. Втори отново са социалистите и демократите със 135 мандата. Трети са Европейските консерватори и реформисти със 71, като имат с..

публикувано на 09.06.24 в 22:36

ЦИК отчете спокоен изборен ден

Спокоен изборен ден отчете Централната избирателна комисия и препоръча на секционните да не бързат при преброяването на бюлетините и попълването на протоколите с резултатите.  Над 100 жалби и сигнали постъпиха в изборния ден, повечето за проблеми с..

публикувано на 09.06.24 в 21:49

В 10 секции в област Стара Загора е било прекратено машинното гласуване

Нормално прочете изборният ден в старозагорски избирателен район. Над 60 сигнала за проблеми с машините за гласуване са подадени в Районната избирателна комисия, но само в 10 от общо 360 секции машинното гласуване е прекратено.   Това съобщи..

публикувано на 09.06.24 в 21:30

Избирателите със зрителни или двигателни затруднения могат да гласуват в 20 секции в Стара Загора

    Избирателите, които са с увредено зрение или със затруднения в придвижването в община Стара Загора могат да заявят  желанието си да ползват транспорт за да гласуват на тел. 042/614-614, ако не са подали заявление за гласуване с подвижна..

публикувано на 09.06.24 в 15:01

Експерт: Европейските и български институции губят войната с фалшивите новини

„Хората не си дават сметка, че ежедневно са обект на манипулация в социалните мрежи. Институциите в България и ЕС губят войната с дезинформацията и фалшивите новини.“ Това констатира в навечерието на предстоящите парламентарни и европейски..

публикувано на 07.06.24 в 16:00

"Мистерията на българските гласове" прозовава да се гласува

От началото на предизборната кампания в интернет пространството хората проявиха креативност и голяма доза чувство за хумор. Меметата и други картинки, които продължават да се споделят, са основно с текстове, които иронизират изборния процес. В това обаче..

публикувано на 07.06.24 в 14:41

Избирателни секции ще има в затвора и в ареста в Стара Загора

25 ще са избирателните секции в арестите и затворите на предстоящите в неделя европейски и национални избори.  По данни на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" към 5 юни задържаните и осъдените лица, но без влязла в сила присъда, с право..

публикувано на 07.06.24 в 11:44

Как се идентифицираш като европеец или една старозагорка в Ница

Дария Иванова, студент в Ница, ще гласува за пореден път в чужбина. Тя е на 23г. и вече учи магистратура и работи едновременно с това. Споделя, че не се чувства приета от местните, въпреки че живее тук вече 5 години. Изборите са важни и още по-важни,..

публикувано на 07.06.24 в 10:00

ЦИК ще информира за избирателната активност два пъти в изборния ден

Два пъти в изборния ден Централната избирателна комисия (ЦИК) ще информира на интернет страницата си за активността, според оперативния ѝ план. Това сочи приетият оперативен план за организацията на работата в ЦИК в деня на изборите за членове на..

публикувано на 07.06.24 в 07:18