Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 150 малки гимнастички отбелязаха Деня на спорта

В залата по спортна гимнастика на стадион „Берое“ бе проведено 17-тото издание на Открития турнир по спортна гимнастика, посветен на 17 май, Денят на българския спорт. Състезанието е за спортистки в детско-юношеска възраст. Наградени бяха най-добре представилите се от всеки клуб в отделните възрасти, а класирането бе отборно. „Имаше деца от 5 до 13 годишна възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Ирина Руняшка, треньор на клуба организатор „Гимнастика“ в Стара Загора. Най-важното според нея е, че малките спортистки трупат състезателен опит. „Става един спортен празник за деца и родители и се потвърждава мотото на клуба ни „Чрез спорт - най-добрият начин да пораснеш“, каза Ирина Руняшка. Надпреварата бе и контрола за участващите 150 състезателки от седем български клуба за турнира Купа България във Варна в края на месеца. Подробности – в прикачения файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две отличия спечели колоездач от „Верея“

За домакинство на Държавен шампионат по колоездене при юноши младша възраст се подготвят в старозагорския клуб „Верея“. Надпреварата ще бъде в Братя Даскалови на 15 юни. „От цяла България ще вземат участие“, прогнозира пред радио „Стара Загора“..

публикувано на 05.06.24 в 16:04

Силно представяне на грация от „Елит“

За участие в два турнира в Пловдив се подготвят възпитаничките на клуб по художествена гимнастика „Елит“. Първото състезание е тази събота и неделя, за приз „Мария Петрова“. Седмица по-късно е турнирът на клуб „Спартак“. На 21 юни предстои..

публикувано на 05.06.24 в 15:46

Бронзов медал на Балканиада извоюва старозагорски джудист

В черногорската столица Подгорица бе проведена Балканиада по джудо за кадети. Възпитаникът на старозагорския клуб по джудо „Недьо Ранчев“ Добромир Иванов завърши трети в своята категория до 90 кг. „Добромир се представи отлично, много съм..

публикувано на 05.06.24 в 14:42

Богата спортна програма в Стара Загора през юни

Началото на месец юни започва отново със спортни емоции в Стара Загора. Градът ще бъде домакин на редица събития, които ще съберат участници от различни възрасти и спортни дисциплини, съобщават от пресцентъра на община Стара Загора. Над 100 малки..

публикувано на 05.06.24 в 12:59

"Нефтохимик" е първото препятствие за старозагорския "Локомотив" по пътя към Трета лига

Локомотив(Стара Загора) среща Нефтохимик 1962 в бараж за влизане в Югоизточна трета лига. Това отреди тегленият в БФС жребий. Старозагорският тим, който спечели шампионата в регионалната група, е символичен домакин в срещата, която ще се изиграе на 6..

публикувано на 05.06.24 в 10:14
СНИМКА: БФБадминтон

Отиде си легендата на бадминтона д-р Пюзант Касабян, почетен гражданин на Хасково

На 83-годишна възраст вчера почина дългогодишният председател на БФ Бадминтон проф. д-р. Пюзант Касабян, съобщават от родната централа. Той  е роден на 12 януари 1941 г. в град Хасково. Работил е като лекар в Спортен диспансер-Хасково. Бил е генерален..

публикувано на 05.06.24 в 10:00

Силно представяне на малки борци от Раднево

За участие в турнир в края на месеца се готвят възпитаниците на клуб по борба „Георги Вангелов“. „Състезанието ще бъде в Стамболийски“, съобщи за радио „Стара Загора“ Дарин Дралчев, треньор на радневския клуб. Възпитаници на клуба взеха участие..

публикувано на 04.06.24 в 09:36

Ванеса Георгиева спечели сребърен медал в Букурещ

За участие в Държавните първенства по борба за мъже и жени в Пловдив в средата на месеца се подготвят състезателите от старозагорския клуб „Берое“. „На 13 юни стартират жените, на 14 юни мъжете свободен стил и ако всички са здрави, в свободния..

публикувано на 03.06.24 в 15:06

Кметът Живко Тодоров награди старозагорски бойци

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди медалисти от старозагорските клубове „Атила“ и „Архангел“ за постигнатите успехи на Европейското първенство по ММА в края на месец март. Надпреварата бе в Белград, а националния отбор на България..

публикувано на 03.06.24 в 14:00

Момичетата до 16 години на „Берое Стара Загора“ грабнаха и титлата

В Самоков завърши финалният турнир на първенството за момичета до 16 години. Броени дни след Купата на България възпитаничките на „Берое Стара Загора“ в тази възраст спечелиха и шампионската титла. Във финалният сблъсък баскетболистките на Албена..

публикувано на 01.06.24 в 22:00