Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оправдан ли е страхът от змии

| Интервю


Ловуването и освобождаването на змии може да звучи като необичайна заетост за повечето хора, но за Александър Мечев е ежедневие.

В интервю за Радио Стара Загора, той сподели опита си от срещите с тези същества.

„Змиите често пресичат пътищата ни, докато ние пресичаме техните местообитания“, споделя Мечев.

Той е толкова сигурен и спокоен в присъствието на змиите, че по време на акциите по сигнал взима със себе си 7 годишния си син. Целта му е да го възпита на уважение към природата и да го запознае с биоразнообразието.

Мечев подчертава важността от информираност и споделяне на знания за тези същества, като акцентира върху факта, че в повечето случаи змиите не са толкова опасни, колкото се смята.

„Ние унищожаваме техните природни среди и се установяваме в техните домове, без да разбираме тяхната необходимост за живот.“, споделя още той.

Цялото интервю с Александър Мечев, чуйте в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Как едно белгийско семейство избра България за втори дом

Малко Шарково е китно странджанско селце в община Болярово, намиращо се на около 15-ина км. от българо-турската граница. Заобиколено е от красиви гористи хълмчета, а чистотата на близкия язовир го превръща в любима дестинация на много риболовци...

публикувано на 31.05.24 в 16:51

Разнообразна програма за 1 юни в Ямбол

С много смях, музика и танци премина празничният спектакъл на 100 деца, посветен на 1 юни. В него се включиха  деца от всички детски градини и ясли в Ямбол. Пожелания към децата да са здрави, обичани и щастливи отправи кметът Валентин Ревански...

публикувано на 31.05.24 в 13:50

Спомени на Никола Обретенов за Христо Ботев се пазят в Държавния архив в Стара Загора

  Спомените, ръчно написани от сина на баба Тонка – Никола Обретенов са с дата 14-ти март 1928 г., Русе. Ръкописът е предаден в Държавния архив през 1963 г, но не се знае кой ги е предоставил. Той е заведен във фонда на по-малкия брат на старозагореца..

обновено на 31.05.24 в 13:12

Два атракционни влака водят туристи до Казанлък за Празниците на розата

Два атракционни влака водят туристи до Казанлък за 121-то издание на Празника на розата, съобщи Сребра Касева, заместник-кмет по хуманитарните дейности в общината.  Първият влак, начело с парен локомотив, тръгва от гара Филипово (Пловдив) в 09:35 часа...

публикувано на 31.05.24 в 07:10

Откриват изложба „ДЕТСТВО МОЕ, РЕАЛНО И ВЪЛШЕБНО“ в РИМ Стара Загора

От 17.30 ч. в малката изложбена зала на Регионален исторически музей – Стара Загора ще бъде открита изложба „ДЕТСТВО МОЕ, РЕАЛНО И ВЪЛШЕБНО“. Посетителите могат да видят съчетание между парцалените кукли от първата половина на ХХ в. и различните..

публикувано на 30.05.24 в 16:56

9 младежи от Казанлък получиха шанс да бъдат ръководители в Общината за ден

Инициативата "Кмет за един ден", е по идея на заместник-кмета по проекти и стратегическо планиране Аксения Тилева. Избраните ученици са кандидатствали за днешните си „позиции“ с есета, в които са описали свои идеи за развитието на Общината.  Според..

публикувано на 29.05.24 в 16:12

Фердинанд идва в Стара Загора при важни събития

В деня, когато в България пристигат тленните останки на цар Фердинанд Сакскобургготски ще ви разкажем за посещенията му в Стара Загора. Фѐрдинанд I  е княз на България – от 7 юли 1887 до 22 септември 1908 г., когато е обявена Независимостта на България,..

публикувано на 29.05.24 в 12:20

Проект помага на тийнеджърите да разпознават фалшиви новини

Във века на информационните  технологии е изключително важно да различаваме достоверната от невярната информация. Медийната грамотност обаче се възпитава от  детска възраст, а с това се е захванала "Тийн мрежа  за проверка на факти".  Инициативата..

публикувано на 28.05.24 в 13:58

Яхия от Сирия, който прави живота на бежанците по-лек чрез спорта

30-годишният Яхия Хомси от Халаб, Сирия дава надежда на стотици бежанци от лагера в Харманли чрез спорта. Яхия е нещо като треньор и мениджър на футболен отбор, в който играчите са хора, принудени да избягат от родината си.  „Фокусираме се в..

публикувано на 28.05.24 в 12:27

Светите братя Кирил и Методий са изрисувани в едноименния храм в Пловдив от Георги Данчов

  Георги Радулов е от Троян. Съдбата му го отвежда с жената на неговия живот за десетина години в Испания и след като голямата му дъщеря става на 6 години, се връщат в България, в Пловдив. За да учи детето му в българско училище, на български език. Той..

публикувано на 27.05.24 в 14:49