Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1214 са абитуриентите в Стара Загора

1214 абитуриенти от 19 училища в община Стара Загора казват „сбогом“ на училището, за да поемат по своя нов път.

Първи, на 23 май,  ще празнуват СУ „Железник“ и ПГЕТ „Г. С. Раковски“. На деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, традиционно ще бъдат най-много училища. Това са ПГСАГ „Лубор Байер“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Спортно училище "Тодор Каблешков", ПГЕ „Джон Атанасов“, СУ „Иван Вазов“, Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски", НПГВМ „Иван Павлов“ и ПГСД "Инж. Н. Ранчев". На 25 май, изпращане ще имат НУМСИ „Христина Морфова“, ПГМТ „Н. Й. Вапцаров“, СУ „Максим Горки“, ППМГ „Гео Милев“, СУ „Васил Левски“ и ПГОХ „Райна Княгиня“. Частно средно училище "Нов век " ще празнуват на 26 май, а Вечерно средно училище "Захари Стоянов" ще се изпратят в последния ден от месеца - 31 май.

На 23, 24 и 25 май, когато празнуват най-много зрелостници, отново ще бъде организирана програма на площада пред Общината. Кътове за снимки ще красят центъра, на които всеки ще може да запечата своя специален миг.

Всеки от зрелостниците получи поздрав от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров:

 „Уважаеми абитуриенти,

Зад големите победи се крият остър ум, способност и амбиция. Вярвам, че знанията и уменията, натрупани в любимото училище, ще бъдат Вашият трамплин към върховете на живота. Бъдете смели, мечтайте с размах, вярвайте в себе си и успехите няма да закъснеят.

На добър час, Випуск 2024!“, се казва в приветствието на кмета Живко Тодоров.


По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празникът на розата в Казанлък е пълен със събития във втория си кулминационен ден

Поредица от събития са включени в днешната програма на втория от кулминационните дни на Празника на розата в Казанлък, съобщиха от местната администрация. Проявите са както за деца, така и за всички жители и гости на града. Детско шоу започна в..

публикувано на 01.06.24 в 11:02

Децата в Сливен празнуват Първи юни с игри, работилници и истинска пожарна кола

Множество работилници - по стъклопис, грънчарство, плъстене, правене на сапуни и други очакват децата на Сливен в центъра на града по случай деня на детето 1 юни. На централния площад „Хаджи Димитър" ги очакват и безплатни надуваеми съоръжения...

публикувано на 01.06.24 в 10:37

Честит празник, деца!

На Първи юни отбелязваме Деня на детето.  В Стара Загора през целия ден се организират множество събития и празнични прояви за децата. Ето и програмата на събитията, подготвени от Община стара Загора: 10.00 – 12.00 часа, Сцена пред Община Стара..

публикувано на 01.06.24 в 10:24

Откриха международния фолклорен фестивал в Казанлък

В Казанлък започна международния фолклорен фестивал, който събира състави от различни страни, обединени от енергията на музиката и танците. Като неизменна част от Празника на розата, през следващите три дни фестивалът ще среща жителите и гостите на града..

публикувано на 31.05.24 в 18:42

Доброволци организират двудневен фест за децата от "Надежда"

Доброволци от 5 държави – Франция, Великобритания, Германия, Румъния и България, организират двудневен фестивал за децата от квартал „Надежда" в Сливен по случай 1 юни Деня на детето. Учители, университетски преподаватели, студенти и ученици забавляват..

публикувано на 31.05.24 в 18:39

Тракийски университет и мароканската провинция Загора подписаха споразумение за сътрудничество

Делегация от провинция Загора в Мароко, начело с президента им Шейки Мадани гостуваха на Тракийски университет – Стара Загора, по покана на ректора проф. Добри Ярков. Гостите имаха възможността да се запознаят с част от материалната база на..

публикувано на 31.05.24 в 18:36

Наградиха победителите в конкурсa "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ"

В актовата зала на Второ основно училище "П. Р. Славейков" се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в Националния конкурс "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ". Тазгодишната тема бе „Моята България – завещана и бъдеща“...

публикувано на 31.05.24 в 16:56

„Златната липа“ постила червения килим в Стара Загора за 11-ти път

От утре – 1 юни, Стара Загора отново става град на качественото европейско кино. Над 50 филма от 18 страни от Европа влизат във филмовата програма на фестивала, организиран за 11-ти пореден път от кинорежисьора Магдалена Ралчева и Община Стара Загора,..

публикувано на 31.05.24 в 15:48
Дебора

Делото "Дебора" започна по същество в Районния съд в Пловдив

В Районния съд в Пловдив започна по същество делото срещу Георги Георгиев,  обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора, предаде за Радио Стара Загора Севдалин Палаузов от Радио Пловдив. След няколко неуспешни опита, днес то..

публикувано на 31.05.24 в 15:18

Две ретро влака посреща Казанлък

Първият влак, теглен от парен локомотив, пристигна от Пловдив. Стотици казанлъчани посрещнаха първите пътници. Събитието е част от честването на 100 години от създаването на ЖП гарата в Казанлък и стартът на празниците на розата, чиито кулминационни дни..

публикувано на 31.05.24 в 15:00