Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тракийския университет ще бъде официално открит Международния форум SIMUL+

В 9,00 часа в заседателната зала на ректората на Тракийски университет ще бъде открит официално Международния форум SIMUL+, организиран съвместно от Тракийски университет – Стара Загора и Министерство на регионалното развитие на Саксония с подкрепата на Посолство на Федерална република Германия в София. Участници в международния форум от немска страна ще бъдат Томас Шмидт – министър на регионалното развитие на област Саксония с делегация от фирми и организации от Германия. 

От българска страна участие ще вземат представители на държавната и местна власт, водещи учени и представители на бизнеса. Целта на събитието е да събере на едно място наука, бизнес, местна и държавна власт и да насърчи бъдещи сътрудничества и обмяна на опит между двете страни.

В 10,00 часа в Културен център Стара Загора ще се състои и Тържествената церемония по дипломиране на 96-тия випуск на абсолвентите от Ветеринарномедицински факултет.


По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Градушка е унищожила градините и посевите в с. Ветрен

  Плодовата градина от 800 дка череши, с която се гордее мъглижкото село Ветрен, е съсипана от вчерашната градушка. Големи щети са нанесени и на останалите култури в землището на селото - слънчоглед, ечимик. "Градушката продължи около 30 минути, а ледените..

публикувано на 13.06.24 в 13:32
снимка: пресцентър на община Павел баня

Кметът на Павел баня се отказа от депутатското си място и обясни мотивите си в писмо

Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, който бе втори в кандидатската листа на ДПС за 50-то Народно събрание и получи доверието на избирателите в 27-ми многомандатен избирателен район, да бъде техен народен представител, се отказа  да бъде депутат...

публикувано на 13.06.24 в 13:19

220 ракети са изстреляни срещу облак с фронт 20 км над Сливенско

"Става дума за изключително мощна облачна клетка с фронт 20 км, която беше обстрелвана без прекъсване от всички ракетни площадки в обсега. " Това каза за Радио Стара Загора Даниела Мушкова, директор на Регионалната дирекция за борба с градушките и..

публикувано на 13.06.24 в 13:12

Евакуираха Община Чирпан заради открити боеприпаси

Евакуираха служителите от сградата на Община Чирпан заради открити вътре боеприпаси, потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там не уточниха какъв е видът на бойни материали, но уточниха, че сигналът за опасната находка е получен в 11.40 ч на 13 юни...

публикувано на 13.06.24 в 13:09
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Не са водени разговори с мен за премиер

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров определи като спекулации препоръката на журналистката Соня Колтуклиева към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да номинира за премиер него или кмета на Бургас Димитър Николов. „ Никой не е разговарял с мен , това..

публикувано на 13.06.24 в 12:54

Президентът ще вземе участие в Четвъртия национален събор на запасното войнсто в Стара Загора

След Казанлък президентът Румен Радев ще посети и Стара Загора. Той ще вземе участие в Четвъртият национален събор на запасното войнство, който ще бъде официално открит утре в парк „Артилерийски“. Информацията допълва Николета Петрова..

публикувано на 13.06.24 в 12:48
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер

Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова е преговорният екип, който ГЕРБ ще излъчи за разговори с партиите. Лидерът Бойко Борисов посочи, че трябва да бъде съставен експертен кабинетът, но той няма да се кандидатира за премиер. „Аз няма да..

публикувано на 13.06.24 в 12:34

РЗИ – Стара Загора ще запознае ученици с последици от употребата на алкохол

Регионална здравна инспекция – Стара Загора организира кампания, за да запознае ученици от девет училища в града с тежките последици от употребата на алкохол. Кампанията ще се проведе на 17 юни 2024 г. от 14:30 часа в Регионална библиотека „Захарий..

публикувано на 13.06.24 в 10:49

Организират Лятна еко академия „Зелена Европа“ за деца

До 30 юни е срокът, в който деца от 1 до 4 клас могат да се запишат за участие в тазгодишната Лятна еко академия „Зелена Европа“ в казанлъшкото село Средногорово. Тя ще се проведе от 15 до 26 юли в целодневна форма от 08:30 до 16:00 ч....

публикувано на 13.06.24 в 10:45

Църквата отбелязва големия празник Възнесение Христово

Днес православният свят чества големия Господски празник - Възнесение Христово. На четиридесетия ден след възкресението си Христос се възнесъл на небесата пред погледа на учениците си. 40 дни след възкресението си Христос многократно се явявал на..

публикувано на 13.06.24 в 07:35