Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 10 000 дка горски площи са засегнати от пожари само за седмица

Снимка: Емил Енчев

През изминалата седмица, горски служители от „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен участваха в овладяването и потушаването на над 10 горски пожара. Те са възникнали на територията на общо пет държавни горски стопанства, като са локализирани  и загасени своевременно. Общата площ на засегнатите горски територии в обхвата на предприятието е близо 10 000 дка.

Най-пострадали са горски територии в обхвата на „Държавно горско стопанство Маджарово“ – близо 7000 дка. Там бушувалите огнени бедствия са пет, в землищата на селата Изворово, Бисер, Сеноклас, Овчарово и гр. Симеоновград. На територията на „Държавно горско стопанство Свиленград“ пожарите са два – край с. Оряхово и с. Младиново. Засегнатата горска територия е над 2000 дка. Опожарени терени има и в „Държавно горско стопанство Стара Загора“ – 200 дка и „Държавно горско стопанство Мъглиж“ – 250 дка. Възникнал пожар е регистриран и на територията на „Държавно горско стопанство Нова Загора", край яз. Жребчево, при който, за щастие, не е засегнат горски фонд и са спасени 1000 дка гори.

Ръководството на Югоизточно държавно предприятие благодари на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ и за пореден път апелира за отговорност и повишено внимание в разгара на пожароопасния сезон! 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Държавен куклен театър Стара Загора с две постановки на „Шарено петле“

И тази година Старозагорският куклен театър ще вземе участие в VII издание на Фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“,  Плевен с две постановки- за деца и за възрастни. „Банкови кризи и наказания“ от Жан-Пиер Мартинез, реж...

публикувано на 03.07.24 в 14:59

Пожар в апартамент в Стара Загора взе жертва

Жена на 63 години е загинала при пожар в апартамент на бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на полицията. Сигналът е получен във вторник сутринта малко преди 6:30 часа. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и..

публикувано на 03.07.24 в 14:48
централна улица, Ямбол

Доброволни "Зелени патрули" ще следят за чистотата и реда в Ямбол

Община Ямбол започва инициатива за обществен контрол върху нерегламентираното замърсяване и реда в града, наречена "Зелен патрул". Целта на инициативата е да ангажира местните жители в поддържането на чист и подреден град. Това съобщи за Радио..

публикувано на 03.07.24 в 13:21
Плувен басейн, Стара Загора

Общинският плувен басейн няма да работи на 6 юли

На 6 юли /събота/, Общинският плувен басейн в Стара Загора няма да работи с граждани. Причината е провеждането на турнира "Синьо лято". В четвъртото издание на състезанието ще се включат около 300 плувци от цялата страна, родени 2012-2017 година...

публикувано на 03.07.24 в 12:46

Започва дарителска кампания за набиране на средства за проследяване на излюпените в Зоопарк Стара Загора белоглави лешоядчета

Община Стара Загора дари на дивата природа на България първото излюпено в пределите на Зоопарка белоглаво лешоядче. В края на отминалата седмица, екип на Зелени Балкани и представители на Зоопарк Стара Загора транспортираха вече порасналото малко до..

публикувано на 03.07.24 в 11:24

Възрастна жена от Казанлък хвърли 7000 лева през терасата си

В РУ - Казанлък се е явила 88-годишна жена, която заявила, че на същата дата, около 12:00 ч., на домашния ѝ телефон се е обадила плачеща жена, която ѝ съобщила, че по-голямата ѝ внучка е катастрофирала и е причинила смъртта на дете. В разговора се включил..

публикувано на 03.07.24 в 11:08

Мъж е с опасност за живота след катастрофа край град Шипка

49-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа, а спътникът му е пострадал, съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора.  Вчера малко след 12:30 часа  по първокласен път I-5 се е движил л.а. "Волво", управляван от 54-годишен мъж. На км...

публикувано на 03.07.24 в 11:02

Собственици на аптеки и фармацевти излизат на протест

Протест в цялата страна на собственици на аптеки и фармацевти ще спре за два часа работата на обектите.  Причина за това са предложените промени в начина на отпускане на лекарства по Здравна каса, с които се намаляват плащанията за изпълнение на..

публикувано на 03.07.24 в 08:39

До 15 юли се затваря централно кръстовище в Стара Загора

Заради ремонт от днес до 15 юли ще бъде затворено кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Отец Паисий“ в Стара Загора. Въвежда се временна организация на движението за времето от 8.30 до 17.00 часа всеки ден. Общественият транспорт ще бъде..

обновено на 03.07.24 в 08:16
Константин Попов

Фармацевти от Ямболска област спират работа за два часа днес

Собственици на аптеки и фармацевти от Ямболска област ще преустановят работа за два часа в сряда в знак на протест срещу изменението на Наредба 4. Аптеките ще спрат да обслужват клиенти между 14 и 16 часа, уточни Константин Попов от Регионалната..

обновено на 03.07.24 в 07:23