Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети ден продължава борбата с пожарите в община Болярово

Снимка:Даниела Костова

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава въведеното от кмета Христо Христов частично бедствено положение в седем села. Днес в района на пожара се очаква да пристигне президентът Румен Радев. 

Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около село Воден, каза областният управител Николай Костадинов:

"Към настоящия момент няма опасност за населението но има локални огнища, които са под наблюдение. За сигурността на хората има дежурни пожарни автомобили във всяко населено място засегнато от пожара, както и служители на жандармерия, за да се гарантира спокойствието на населението."

След намесата на стотици пожарникари, военнослужещи, граничари, горски служители и земеделски стопани днес най сетне се очаква пожарът да бъде овладян.
"Имаме всички основания да считаме, че пожарът ще бъде локализиран."

След призивите в социалните мрежи, в  района да дойдат доброволци, за да помогнат за потушавенето на огнищата вътрешният министър коментира.
"Всеки е добре дошъл в тази ситуация с една молба- когато дойдат тук – да работят тук синхронизирано под ръководството  на служители от противопожарна безопасност".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев: Лявото обединението около БСП ще работи за пробългарско правителство

Старозагорският депутат на БСП Драгомир Стойнев изрази оптимизъм, че с крачката към обединение левите партии ще върнат доверието на избирателите към тях. Народният представител определи сключеното между социалистите и още 15 други формации..

публикувано на 05.09.24 в 23:00

Неправилно използване и вандалски прояви - най-честите причини за влошеното състояние на детските и спортни площадки

Приключи инспекцията на техническото състояние на детските и училищни спортни площадки и площадките на открито за фитнес и физическа активност в Стара Загора. Проверката беше възложена със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров след..

публикувано на 05.09.24 в 17:22

Митрополит Киприан дирижира "Моление" за празниците в Чирпан

За Деня на Чирпан 6 септември и годишнината от Съединението на България, тази вечер от 20:00 часа, на откритата сцена на площад „Съединение“, Старозагорският митрополит Киприан ще дирижира ораторията "Моление". В спектакъла ще участват солисти, хор и..

публикувано на 05.09.24 в 16:38

Започва проектиране на културния дом в Чирпан

Два нови проекта и два анекса подписа кметът на Чирпан Ивайло Крачолов на среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова, информират от общинския пресцентър. 204 хиляди лева са отпуснати за проектиране на..

публикувано на 05.09.24 в 16:35

Липсва регламент срещу злоупотребата с "изкуствен интелект"

В България все още няма правна регламентация по отношение на отговорността на лица, които злоупотребяват с използването на "изкуствен интелект". Още по-тревожно е, че няма яснота какви структури и дигитални лаборатории предприемат, които да събират..

публикувано на 05.09.24 в 16:09

До 11 септември се подават документи за записване в детските ясли

308 деца са класирани за прием в детските ясли в Стара Загора. Записването продължава до 11 септември на място в съответните заведения. Детска ясла „Кокиче“ в Стара Загора се подготвя за най-големия прием на деца през септември. Директорката..

публикувано на 05.09.24 в 14:05
Мария Динева

Оставка в ЗНС след решението да се коалират с ДПС - Доган

Председателката на Управителния съвет на "Земеделски народен съюз" (ЗНС)  Мария Динева е подала оставка от ръководния пост на заседание в сряда вечерта в  знак на несъгласие с участието на партията в коалиция с ДПС на Доган и СБОР.  По..

публикувано на 05.09.24 в 13:57

1422-ма първокласници ще тръгнат на училище в Стара Загора

„Община Стара Загора е готова и може да осигури нормален учебен процес на всички ученици през новата 2024/2025 година. Общият брой на първокласниците, които за първи път ще прекрачат училищния праг, е 1422-ма“, информира Надежда Чакърова, зам.- кмет по..

публикувано на 05.09.24 в 12:49
овце

Огнище на шарка по дребните преживни животни в Ямболско

Огнище на шарка по дребните преживни животни е констатирано в село ямболското село Войника, община Стралджа. Заболяването е установено в животновъден обект със 135 овце. Предстои животните да бъдат умъртвени, информира кореспондентът ни Даниела Костова...

публикувано на 05.09.24 в 12:32

НС окончателно забрани продажбата на вейпове на деца

Народното събрание окончателно забрани употребата, продажбата и предлагането на бездимните и нагреваеми тютюневи изделия на деца под 18-годишна възраст. Един от вносителите на промените - Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС - подчерта, че следващите..

публикувано на 05.09.24 в 12:01