Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Стефанов: Изходът от политическата криза е истинско коалиционно управление

Снимка: Таня Милушева

Партиите влизат в поредната предизборна кампания без сериозна промяна в поведението си. Липсват лидерските дебати, политиците ни не се обръщат към гражданите с идеята да мобилизират широка подкрепа, а разчитат на свиващи се, но верни ядра. Това коментира за Радио Стара Загора политологът Любомир Стефанов.

Той каза, че вижда плахи сигнали за промяна в мисленето на основните политически играчи, които трябва да осъзнаят необходимостта от диалог с останалите, но изрази умерен песимизъм, че са научили уроците от шестте поредни парламентарни избора в рамките на 3 години. 

Политическият анализатор бе категоричен, че решението за изход от политическата криза е съставянето на прозрачно коалиционно правителство. "Нямаме нужда от сглобка, съчленяване или схема, а от коалиционно управление. Ако започнем да наричаме нещата с истинските им имена и ги напълним със съдържание, бързо ще забравим последни три години като лош сън", заяви Любомир Стефанов.

Цялото интервю на Десислав Тенев с Любомир Стефанов може да чуете в прикачения звуков файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

платена публикация
Живко Тодоров: Подкрепата ни за културните институти ще продължи

Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и водач на листата на ГЕРБ – СДС, кандидатите за народи представители Красимир Вълчев и Тома Биков проведоха среща с представителите на културните институти в Стара Загора. В срещата взеха участие и кандидатите за..

публикувано на 18.10.24 в 11:31

Получават бюлетините в Хасковско днес

Днес  в Хасково  ще бъдат доставени  изборните книжа и бюлетините за гласуване. Очакват се 220 000 бр. бюлетини. Тиражът на бюлетините е с 8000 бр. по- малко от избирателите в област Хасково, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. През..

публикувано на 18.10.24 в 09:54

Доставиха ролките за машинното гласуване в Хасково

В областна администрация в Хасково бяха доставени ролките със специализирана хартия за машинно гласуване, предназначени за вота на 27 октомври. Общо 688 ролки бяха приети от упълномощени служители на Областна администрация Хасково и представители на..

публикувано на 17.10.24 в 15:44

платена публикация
Искаме подкрепата Ви, за да върнем стабилността в държавата!

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата на ГЕРБ – СДС, и Красимир Вълчев – кандидат за народен представител и бивш министър на образованието и науката проведоха среща разговор с учители, университетски преподаватели и..

публикувано на 16.10.24 в 21:19

Слагат дигитален печат върху сканираните протоколи на СИК

На предстоящите парламентарни избори сканираните протоколи на секционните избирателни комисии, които се публикуват на сайта на ЦИК, ще бъдат подпечатвани с електронни печати от фирмата "Информационно обслужване". Мярката от "Информационно..

публикувано на 16.10.24 в 15:01

платена публикация
Борислава Пенева: Борбата с корупцията и беззаконието са моите каузи

Участието ми в предизборната кампания е не просто политическа надпревара, а лична борба с беззаконието и корупцията в държавата, споделя Борислава Пенева, кандидат за народен представител от коалиция „ Продължаваме промяната - Демократична..

публикувано на 16.10.24 в 13:30

платена публикация
Живко Тодоров: Ще привлечем сериозни инвеститори в Стара Загора

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата с кандидатите на ГЕРБ – СДС в Старозагорски район, проведе среща с представители на бизнеса. Той запозна присъстващите с основните приоритети, с които лично се ангажира да бъдат..

публикувано на 15.10.24 в 11:26

Изследване на "Галъп": 9 формации с шанс за влизане в следващото Народно събрание

9 партии и коалиции имат шанс да влязат в следващото 51-во Народно събрание, показват данните от социологическо изследване на "Галъп интернешънъл болкан". Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода "лице..

публикувано на 14.10.24 в 16:15

"Медиана": ГЕРБ-СДС водят на вота, за второто място се борят "Възраждане" и ПП-ДБ

Ако изборите бяха днес, то ГЕРБ-СДС щяха да получат 24.5% от гласовете на избирателите, "Възраждане" са втори с 13.7%, ПП-ДБ биха получили 12.1%, БСП - Обединена Левица - 8.8%, АПС на Доган - 8.7%, ИТН - 7.0%, ДПС - Ново начало на Пеевски - 5.0%, сочи..

публикувано на 14.10.24 в 15:16
Радослав Рибарски

платена публикация
Радослав Рибарски: С нови дългове водят „Мини Марица-изток“ към несъстоятелност

Дупка в бюджета и задлъжняване на „Мини Марица-изток“, което може да доведе до несъстоятелност на дружеството. Това е резултатът от спрените реформи и средства по Плана за възстановяване и устойчивост и неприемането от Народното събрание на..

публикувано на 14.10.24 в 09:26