Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Свиленград с наградата за „Принос в местното самоуправление“

Снимка: Община Свиленград

Община Свиленград бе удостоена с наградата „Принос в местното самоуправление“ за общинска администрация за 2024 г. на Националното сдружение на общините в Република България.

Президентът на България Румен Радев връчи наградата на кмета на общината арх. Анастас Карчев и председателя на Общинския съвет Георги Еленков по време на Годишната среща на местните власти в к.к. „Албена“.  Община Свиленград получи отличието в категория „Средна община”. В категория „Голяма община“ бе отличена община Шумен, а в категория „Малка община“ – община Ардино.

Наградите се присъждат по три критерия: застъпничество за общите интереси в различни формати на национално и междуведомствено ниво или при формиране на общи становища на Сдружението по нормативни документи, активност в постоянните комисии и инициативите на НСОРБ, принос за въвеждане на иновативни практики в дейността на местните администрации.


По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старозагорка превръща личен празник в рожден ден с кауза

Старозагорка превръща личен празник в "рожден ден с кауза".  За 25-я  си рожден ден Рут Констанс Терзиева иска да помогне с набиране на средства за електрическа инвалидна количка на майка с дете.  Гина Златкова е на 29 години, има..

публикувано на 16.10.24 в 18:53

Конкурсът "Млад омбудсман" дава възможност на будните младежи да участват активно в развитието на Стара Загора

За шести път избират Млад омбудсман и Заместник млад омбудсман на Млада Загора. Събитието бе официално открито тази вечер от зам.-кмета по образование и младежки дейности на Стара Загора Надежда Чакърова. Тя се обърна към младата аудитория:  „За мен е..

публикувано на 16.10.24 в 18:24

На Празник на ориза канят в старозагорското село Християново

Празник на ориза ще се проведе в старозагорското село Християново тази неделя, 20 октомври. Началото е в 10 часа на площада пред кметството. Празникът съхранява и популяризира автентични регионални гозби с ориз. Всички гости ще имат възможност да видят..

публикувано на 16.10.24 в 18:11

Продължава ремонтът и обновяването на детската площадка в двора на УМБАЛ в Стара Загора

Продължава ремонтирането и обновяването на детската площадка, която се намира в двора на окръжната болница в Стара Загора, точно до Клиниката по педиатрия. Преди дни по време на гражданска инициатива и доброволческа акция съоръжението беше почистено..

публикувано на 16.10.24 в 17:16

Предизборен пазар с гласове

Продължават специализираните полицейски акции на МВР срещу купуването на гласове на територията на цялата страна. Те стартираха на 27 септември, броят им надхвърля 160, а този на задържаните лица, уличени в търговия с гласове, надвишава 30...

публикувано на 16.10.24 в 17:15

С онлайн платформата VibeJobs Община Стара Загора подкрепя бизнеса и заетостта в региона ни

Община Стара Загора, в партньорство с технологичния стартъп VibeJobs, обявява старта на нова инициатива през октомври  2024  г. Тя ще предостави на всички микро, малки и средни предприятия на територията на община Стара Загора възможността да..

публикувано на 16.10.24 в 15:45

Втора кампания за събиране на опасни битови отпадъци в Ямбол

За втори път през тази година в Ямбол се организира кампания за събиране на опасни битови отпадъци. В мобилен пункт в центъра на града се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати. Въпреки лошото време..

публикувано на 16.10.24 в 14:03

Данъчните са спрели над 2500 сайта за онлайн залагания

От началото на годината Националната агенция за приходите е спряла над 2500 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, информират от пресцентъра на институцията. Само за последния месец,..

публикувано на 16.10.24 в 11:18

Тестват системата BG-Alert в четвъртък

На 17 октомври, четвъртък, ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата BG-Alert, информират от областната дирекцзия на МВР в Стара Загора.  В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на..

публикувано на 16.10.24 в 11:00