Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Борислава Пенева: Борбата с корупцията и беззаконието са моите каузи

Участието ми в предизборната кампания е не просто политическа надпревара, а лична борба с беззаконието и корупцията в държавата, споделя Борислава Пенева, кандидат за народен представител от коалиция Продължаваме промяната - Демократична България“ в 27 избирателен район Стара Загора.

“Като обикновен гражданин целта ми е да работя за спазването на законите в страната, за нормализиране на живота - първо в нашия град, и постепенно в нашата държава“, категорична е Борислава Пенева, която е от гражданската квота на „Демократи за силна България“.  Каузата й е мотивирана от лична трагедия в семейството й. Баща й Пламен Пенев загина при полицейски арест на 30 декември 2023 г. в Стара Загора. „Той беше убит, не е загинал, за да сме точни, и борбата ми като човек и като потърпевш, е това да не се случва на никой друг гражданин, на никой друг човек. Никой не заслужава това в собствения му град и държава“, казва кандидатът за депутат.

Тя е родена и израснала в Стара Загора. По професия е строителен инженер. Средното си образование е получила в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ в родния си град. Натрупала е над 16-годишен опит в държавната администрация - Агенцията по кадастър, Държавен фонд земеделие, Разплащателна агенция. В момента работи в Министерството на икономиката и иновациите.

Припознава приоритетите на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ като свои. Грижата за младите семейства и децата на България, грижата за здравето на българите, просперитета и конкурентоспособността на България ще бъдат двигатели в нейната работа като народен представител.

„И не на последно място са борбата с корупцията и несправедливостта, което отново се покрива с моите възгледи за нормалност в държавата“, допълва Борислава Пенева.

Допуска, че е възможно резултатите от изборите на 27 октомври да бъдат манипулирани. „Тази възможност обаче следва да ни мотивира повече да излезем и да се противопоставим с гласа си, защото нашите гласове имат значение и ние можем да решаваме. Призовавам съгражданите си да осъзнаят каква сила имаме като народ. Каква сила има всеки един глас!“.Борислава Пенева не крие, че процентът на отчаяните от политическата ситуация хора не са малък процент. В срещите си с избиратели взаимно се окуражават и дават надежда, че България може да стане по-добро място.

„Важно е хората да гласуват, за да не улесняват тези, които ще купят или продадат гласове“, категорична е тя.

Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ е под номер 26 в бюлетината. Личната преференция на Борислава Пенева е 107.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

платена публикация
Живко Тодоров: Подкрепата ни за културните институти ще продължи

Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и водач на листата на ГЕРБ – СДС, кандидатите за народи представители Красимир Вълчев и Тома Биков проведоха среща с представителите на културните институти в Стара Загора. В срещата взеха участие и кандидатите за..

публикувано на 18.10.24 в 11:31

Получават бюлетините в Хасковско днес

Днес  в Хасково  ще бъдат доставени  изборните книжа и бюлетините за гласуване. Очакват се 220 000 бр. бюлетини. Тиражът на бюлетините е с 8000 бр. по- малко от избирателите в област Хасково, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. През..

публикувано на 18.10.24 в 09:54

Доставиха ролките за машинното гласуване в Хасково

В областна администрация в Хасково бяха доставени ролките със специализирана хартия за машинно гласуване, предназначени за вота на 27 октомври. Общо 688 ролки бяха приети от упълномощени служители на Областна администрация Хасково и представители на..

публикувано на 17.10.24 в 15:44

платена публикация
Искаме подкрепата Ви, за да върнем стабилността в държавата!

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата на ГЕРБ – СДС, и Красимир Вълчев – кандидат за народен представител и бивш министър на образованието и науката проведоха среща разговор с учители, университетски преподаватели и..

публикувано на 16.10.24 в 21:19

Слагат дигитален печат върху сканираните протоколи на СИК

На предстоящите парламентарни избори сканираните протоколи на секционните избирателни комисии, които се публикуват на сайта на ЦИК, ще бъдат подпечатвани с електронни печати от фирмата "Информационно обслужване". Мярката от "Информационно..

публикувано на 16.10.24 в 15:01

платена публикация
Живко Тодоров: Ще привлечем сериозни инвеститори в Стара Загора

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата с кандидатите на ГЕРБ – СДС в Старозагорски район, проведе среща с представители на бизнеса. Той запозна присъстващите с основните приоритети, с които лично се ангажира да бъдат..

публикувано на 15.10.24 в 11:26

Изследване на "Галъп": 9 формации с шанс за влизане в следващото Народно събрание

9 партии и коалиции имат шанс да влязат в следващото 51-во Народно събрание, показват данните от социологическо изследване на "Галъп интернешънъл болкан". Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода "лице..

публикувано на 14.10.24 в 16:15

"Медиана": ГЕРБ-СДС водят на вота, за второто място се борят "Възраждане" и ПП-ДБ

Ако изборите бяха днес, то ГЕРБ-СДС щяха да получат 24.5% от гласовете на избирателите, "Възраждане" са втори с 13.7%, ПП-ДБ биха получили 12.1%, БСП - Обединена Левица - 8.8%, АПС на Доган - 8.7%, ИТН - 7.0%, ДПС - Ново начало на Пеевски - 5.0%, сочи..

публикувано на 14.10.24 в 15:16
Радослав Рибарски

платена публикация
Радослав Рибарски: С нови дългове водят „Мини Марица-изток“ към несъстоятелност

Дупка в бюджета и задлъжняване на „Мини Марица-изток“, което може да доведе до несъстоятелност на дружеството. Това е резултатът от спрените реформи и средства по Плана за възстановяване и устойчивост и неприемането от Народното събрание на..

публикувано на 14.10.24 в 09:26

Важни срокове относно парламентарния вот изтичат утре

До утре, 12 октомври, гражданите в неравностойно положение могат да подават заявление до общинска администрация, ако имат желание да гласуват с подвижна избирателна секция. За целта те попълват документ по образец и трябва да приложат решение на..

публикувано на 11.10.24 в 13:36