Академия Комика

неделя, от 13.00 до 14.00 часа

"Академия Комика" – дали светът е оцелял, защото се е смял или се смее, понеже е оцелял? Това е само един от безбройните въпроси, които се разискват на високо ниво в единствената по рода си у нас и в чужбина хумористична академия. В четирите седмици на месеца в "Академия Комика се редуват няколко рубрики:

"Хоум офис" – в него неуморно се труди по чехли актьорът Пламен Манасиев. Той, както сигурно и немалка част от нашите слушатели, винаги е искал да си остане у дома, но да получава заплата. Да работи, но и да е близо до леглото. Пък и до хладилника. Да е под ръка, но и малко по-далеч от ръководството! Какви са последствията? Разбира се, смешни, поне в редакция "Хумор и сатира" е така!
Сценарист: Георги Гълов

"Открито студио" – експериментът на редакция "Хумор и сатира", в който един актьор показва многото си лица.
Сценарист: Деян Копчев

"Звезди посред бял ден" – през годините водещи на тази директна шоупрограма са били Стефан Данаилов, Пламен Сираков, Христо Гърбов, Ириней Константинов, Стефан Щерев. Сега предаването е в нежните, но здрави ръце на репортерката Йорданка Стефанова.
Сценарист: Весел Цанков

"Дамско парти" – това е нежното предаване на "Хумор и сатира". Подготвяно от жена за жени, но все повече и все по-явно го слушат и мъжете. Фин хумор, дозиран сантимент, 60 минути интелектуална красота.
Сценарист: Нина Божидарова

По специални поводи звучи и "Дядовата ръкавичка" – едно емблематично предаване, в което хумористи, музиканти и артисти бистрят смешното на крачка от тъжното.