Парламентът регламентира критериите за производство на оцет с приетите окончателно промени в закона за виното и спиртните напитки. Според дефиницията етикетът "оцет" ще може да носи продукт, който е получен чрез ферментация от оцетно-кисели бактерии на продуктите от грозде, вино,плодови вина и водоалкохолни смеси.
Производителите ще посочват процентното съдържание на оцетната киселина не по-малко от 60 грама на литър. Търговците и фирмите, които предлагат на пазара фалшив оцет, приготвен от оцетна киселена чрез химичен синтез, ще се наказват с глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева, решиха депутатите.
В рубриката "Разговорът" поканихме трима представители на водещи издателства в България, за да споделят своите виждания за литературната 2025 година...
Днес беше опелото на писателя Димитър Коруджиев, който си отиде на 84-годишна възраст. "Градината с косовете" е един от най-известните му книги, както..
Кратките филми по поезията на 90-те започват турне из страната. Прожекция по стихове на българските автори ще се състои на 10 януари 2025 г. от 18 часа в..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg