В Пловдив хора с увреждания ще бъдат обучавани в готварство. За целта е създадена специално оборудвана кухня.
Председателят на Националния алианс за работа с доброволци Ренета Венева, по чиято инициатива е изградена трапезарията съобщи, че оборудването за нея е закупено със средства от берлинското Дружество за подпомагане на българските домове.
Обучителният план предвижда отделните групи да се състоят от 12 души като пълният курс е две години. Така в края на 2016 година ще придобият квалификация първите курсисти, които могат да потърсят реализация в пловдивските ресторанти или хотели. В самата кухня ще работят 10 души, а капацитетът на трапезарията е 300 порции на ден.
Как заради TikTok България се превръща в успешен тестов полигон за нов тип политическо влияние, което не минава през медии, а през алгоритми, според..
Ако разберете, че ще загубите зрението си, какво ще направите? Ще започнете ли да гледате нещата, които ви заобикалят, по друг начин? Ще провиждате ли..
Националният музикален театър "Стефан Македонски" връща на сцената един от най-емблематичните мюзикъли "Кабаре" , в обновена постановка, която обещава да..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg