Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квалификантка спечели държавното първенство по тенис, във финала победи легендата Маги Малеева

Снимка: БГНЕС

Гергана Топалова от тенис клуб "Левски" спечели титлата от държавното първенство по тенис за жени в зала.  Във финала квалификантката се наложи над легендата Магдалена Малеева от ТК „Малееви" със 7:6, 6:3.

17-годишната пловдивчанка стигна за първи път до трофея след четири победи в основната схема без загубен сет и в полуфиналите дори отстрани миналогодишната шампионка и номер 1 в схемата Зиновия Ванева със 7:5, 6:4. 

Магдалена Малеева, която на 1 април ще стане на 42 години, е бивша номер 4 в световната рангриста. Тя прекрати професионалната си състезателна кариера през октомври 2005 година след общо 15 титли в турнирите на световната женска асоциация, 10 от които в игрите по единично. 

През 2010 година Малеева участва на Държавното първенство на открито и спечели титлата. В следващия сезон тя се включи в националния отбор за мачовете на двойки за "Фед Къп", а през миналата година игра на Държавното отборно първенство за жени.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.