Здравната инспекция в Смолян започна разяснителна кампания за здравословно хранене сред подрастващите. Учениците от пети и шести клас на средното училище "Антим Първи" в Златоград също се включиха в обучението.
Здравните специалисти обясниха ползите от здравословното хранене и вредите от честата употреба на сладки, мазни, пържени храни и газирани напитки. Те обърнаха специално внимание на 16 от най-опасните добавки, влагани в храните и влиянието им върху здравето на хората.
Например използвания като подсладител аспартам /E951/ е невротоксин, свързан с по-нисък коефициент на интелигентност, мозъчни тумори, множествена склероза и умора. Доказано е също, че използваният като консервант серен диоксид /Е220/ унищожава витамините В1 и Е и предизвиква бронхиални проблеми. Влаганите в производството на колбаси консерванти натриев нитрат /Е251/ и натриев нитрит /Е250/ са особено токсични за черния дроб и панкреаса, твърдят специалистите.
Нощта на Коледа може да стане още по-красива с музиката на Стенли. Харизматичният артист ще пее в Sofia Live Club, където ще излезе на сцената със..
Д-р Златина Каравълчева, византолог по образование и богослов по призвание, е вдъхновяващ комуникатор на християнството. Тя разкрива същността на вярата..
Преди точно 10 години се появи една от емблематичните концертни програми на българската джаз вокалистка Мирослава Кацарова, наречена CINEMA. Тя включваше..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg