Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Бърнев чете „Малкият принц“

Всеки делничен ден, от 4 до 25 юни, от 21.20 часа

В рубриката „Радиоколекция“ Радиотеатърът ви представя „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент Екзюпери. Актьорът Иван Бърнев прие предизвикателството и се справи блестящо с нелеката задача. Струва си да слушате.
Антоан дьо Сент Екзюпери е написал „Малкият принц“ през 1942 г. в Ню Йорк, отседнал в един хотел. Вероятно му е диктувана свише, тъй като е сред най-вълшебните и изключителни книги на света. Може да се чете във всички възрасти и със сигурност в различните периоди от човешкия живот се разкрива още и още, все по-дълбоко.

„Малкият принц“ е книга за живота, любовта, приятелството и смъртта и е книгата, която е казала почти всичко, което си струва да се знае.
Приятно слушане!

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предпролетно Юрий Дачев ни допуска в своята "Есенна градина"

Най-новото заглавие в репертоара на Малък градски театър "Зад канала" е "Есенна градина". Текстът е вариации върху едноименната пиеса на Лилиан Хелман от 1951 година, както и с други нейни творби. Режисьор на спектакъла е Юрий Дачев За Юрий Дачев "Есенна градина" е: "Семеен портрет на есенен фон. Как да бъде довършен, когато болката е повече от..

публикувано на 28.02.24 в 15:10

Пролуките на Бохумил Храбал

Третата част от трилогията на Бохумил Храбал "Сватби в къщата", "Vita Nuova" и "Пролуки" завършва авторовия разказ за живота му, след като се запознава и жени за Елишка Плевова, наречена Пипси. И в трите си книги Храбал пише от името на Пипси, което му дава възможност да бъде доста самоироничен, да доверява на читателя своите съкровени размишления и..

публикувано на 28.02.24 в 12:05
Художникът Васил Стоилов, еп. 4

Подкастът "Контури": Щрихи от битието на големите български художници

Зад твореца стои човек. Неговия силует очертават авторите на подкаста  "Контури", който щрихира живота на едни от най-познатите български художници на XX век. Бояна Стоилова, Диана Трифонова и Илиян Ружин са в студиото на "Нашият ден", за да разкажат повече за своя аудиопроект, призоваващ слушателите към творческо вдъхновение и игра с въображението...

публикувано на 28.02.24 в 11:29
Диан Костов

От Виена в Брюксел: "Кръстопът – цената на избора"

Арт инсталацията "Кръстопът – цената на избора" с над 72 творби на художника-иконописец Диан Костов предстои да изгрее в разгара на лятото в Националната базилика в Брюксел. Иконите, рисунките, картините, постерите на стенописи на талантливия българин покориха публиката във Вотивкирхе във Виена през 2023 година. През катедралата преминават десетки..

публикувано на 28.02.24 в 10:35

Inter arma. Предчувствието за война в чешката култура

Предчувствието за война в литературата и публицистиката на Чехословакия в годините между 1935-1939 е темата на сборника със съставител и преводач Добромир Григоров. Тя събира различни жанрове – есе, репортаж, пътепис, разказ, пиеса, поезия, а авторите са активни участници в художествения и обществено-политическия живот от този период: Карел Чапек,..

публикувано на 28.02.24 в 08:49