В Държавен вестник е публикувана наредбата, която забранява на производителите на млечни продукти да преработват растителни мазнини. Целта е да се засили контролът и да не се подвеждат потребителите.
С новата наредба се въвежда изискването истинско сирене и кашкавал от сурово мляко и имитиращи продукти, в които са вложени растителни мазнини, да не могат да се произвеждат в едно и също предприятие. Досега правилата позволяваха в една мандра да се правят и истински, и имитиращи продукти с палмово масло. Сега вече, който иска да произвежда по-евтини млечни продукти, в които да влага и растителни масла, ще трябва да регистрира ново предприятие.
Идеята е да се спре спекулацията с качеството като се обявява, че е млечен продукт, а вътре има палмови мазнини. В едномесечен срок производителите на мляко и млечни продукти трябва да приведат дейността си в съответствие с изискванията на наредбата.
Какви опасности за свободата на изразяване и демокрацията крият предложените за гласуване в НС през тази седмица проектозакон за "чуждестранните агенти"..
Продуцентката и актриса Деси Тенекеджиева , режисьорът и съсценарист Бен Чарлз Едуардс , изпълнителният продуцент и актьор Гари Стреч и операторът..
Неволята често се оказва най-добрият, макар и труден учител. Именно чрез нея изграждаме по-дълбоко разбиране за себе си, за околните и за важността на..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg