Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейството, което не скучае

БНР Новини
2
Ана и Георги Матвееви
Снимка: личен архив

Хората, с които ще ви запознаем в това издание на рубриката „География на сетивата“ на предаването „Семейно радио“, са семейство авантюристи. Това са Ана и Георги Матвееви и задочно тяхната дъщеря Андреа. Георги е преводач и определя себе си като мъж на средна възраст с няколко шашави хобита. Едно от тях е ветроходството, прекарал голямата част от летата в детството си край морето, той винаги е знаел, че морските авантюри върху сърф или на яхта ще останат част от живота му. От друга страна, Ана е негова противоположност – тя обича да ѝ е спокойно, да има минимални удобства, красивата природа и най-вече да вярва на човека до себе. Именно заради вярата ѝ в Георги, както сама тя споделя, яхтата се оказва най-безопасното място, на което се озовава, следвайки авантюристичната душа на своя съпруг. Колко са големи различията в характерите на двамата ни гости и как са успели да намерят хармоничен консенсус ще научите от разказа им в студиото пред Ирина Вълчанова.
Ана и Георги имат и дъщеря на 14 години. Според част от приятелите им, шеговито споделя Георги, Андрея е „горкото дете“, а според останалите – „щастливото дете“. Баща ѝ я качва за първи път на планина, когато е на 38 дни, първото си спускане със ски тя прави на 79 дни в кенгуру на гърдите на баща си, а на 5 години печели първия си златен медал по ски. Освен това плува, язди кон, а в монетна се учи да кара сърф и е неизменен спътник на майка си и баща си в пътешествията със семейната яхта, с която се стремят да пътуват поне по шест, седем седмици годишно. В края на разговора ще чуете и разказ за последното им плаване с яхта в Егейско море и за това как по случайност се хваща 40-килограмова риба тон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Христо Даново залага на туризма

Карловското село Христо Даново се намира в подножието на Централен Балкан, на 120 километра от столицата и на 20-ина от общинския си център. Около него има полета с лавандулови насаждения и маслодайна роза. В населеното място живеят над 1700 човека, а в центъра му се намира паметникът на възрожденския учител, книжовник и родоначалник на книгоиздаването..

публикувано на 18.05.24 в 09:26
Серго Маркарян

Серго Маркарян: Протестиращите в Грузия казват – ако не сме свободни, по-добре да не сме живи

Въпреки продължаващите седмици масови протести парламентът в Грузия окончателно прие оспорвания закон за "чуждите агенти". Какво следва за Грузия, защо много анализатори предричат бъдеще за Грузия като това на Беларус и възможно ли е то? За влиянието на Русия в политиката на Грузия и не само там, има ли вина Западът за тежкото положение в Украйна..

публикувано на 17.05.24 в 16:45

Приемане на наследство по опис от малолетно дете и изпълнение на решение в страна членка на ЕС

В рубриката на "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Елка Пороминска  отговаря на слушателски въпроси в предаването. Слушатели от град София (г-жа Николова и синът ѝ) задават следния въпрос: "Наследници сме на моя съпруг и баща на детето ни на имущество, което включва недвижими имоти в България, както банкови сметки в България и в..

публикувано на 17.05.24 в 15:10

В "Пирогов" откриха изложбата "Медицината в Османската империя"

Изложбата "Медицината в Османската империя" на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" беше открита в Университетската спешна болница "Пирогов". Официалното откриване беше водено от изпълнителния директор на болницата д-р Валентин Димитров и директора на библиотеката доц. Красимира Александрова. Тази изложба представя най-интересните и важни..

обновено на 17.05.24 в 12:51
Тодор Тодоров и Анелия Торошанова

Обидата и клеветата – престъпленията на обществото след социализма

Обидата и клеветата – престъпленията на обществото след социализма и как да докажем истината с лъжа? Това е темата на предаването "Законът и Темида". Коментар прави Тодор Тодоров , криминалист и графолог, консултант на предаването.  " Обидата и клеветата са престъпления от частен характер . По времето на социализма те са се преследвали като..

публикувано на 17.05.24 в 12:35