Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магия отвътре в София лайф клуб

Дванадесет страхотни композиции съдържа най-новият (четвърти) албум на Intelligent Music Project & Vrabevski Super Band, който ще бъде представен на 12 май в София лайф клуб. Албумът, който е озаглавен Sorcery Inside (Магия отвътре), е поводът Ива Дойчинова да покани д-р Милен Врабевски, който е моторът на проекта, в студиото на „Нашият ден“.


В Sorcery Inside веднага прави впечатление почти равностойното като бройка участие на български и чужди изпълнители и инструменталисти. В проекта участват световни звезди като Саймън Филипс и Джоузеф Уилямс от група Toto, Карл Сентънс от Nazareth, Ричард Грисман от River Hounds, Джон Пейн от Asia и редом с тях са български изпълнители като Стоян Янкулов-Стунджи, Боби Косатката, Бисер Иванов, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол, Самуел Ефтимов.

В студиото на "Нашият ден" Милен Врабевски каза за 12-те композиции, чийто автор той е: "В албума има различни стилове – като цяло това е мелодичен прогресив рок, но стигаме дори до латино вариант на танцувално парче макар и изсвирено от рок музиканти, което се нарича Viva. Песента Love e особено ценна за мен, защото дава есенцията на нашето съществуване – обичта. Всъщност без обич и признание, без толерантност и разбирателство няма напредък в никоя сфера. Започваме албума обаче с пилотен сингъл, с който ще открием и вечерта в София лайф клуб на 12 май."

Кое е това парче, кои звезди ще участват в промоцията или предпремиерата на 12 май в София лайф клуб и кои звезди от чужбина ще дойдат за същинската премиера и кога ще бъде тя, можете да научите от звуковия файл. Както и как вървят записите на петия албум от проекта на Intelligent Music.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Надпяване" – фолклорната класация на програма "Христо Ботев", юли 2024

В класацията "Надпяване" всеки месец ще ви бъде представяна различна музика. Екипът на предаването се старае да бъде на вълните на новите фолклорни жанрове, но и да не забравя традиционното звучене на любимата ни народна музика. В ефира на програма "Христо Ботев" ще чуете да се съревновават не само прекрасни певци, но и виртуозни инструменталисти. Освен..

обновено на 28.06.24 в 11:59

Doctor Rock Fest – фестивалът, който лекува душата

За трета година фестивалът Doctor Rock Fest на Античния форум "Августа Траяна" в Стара Загора ще обедини на сцената рок групи, в които свирят лекари . За единствения по рода си музикален фестивал у нас, който стартира тази вечер от 19 ч. – разказват проф. Христо Хинков и д-р Станимир Трошев. Проф. Хинков, психиатър и бивш министър..

публикувано на 28.06.24 в 09:59
Антон Раф в ролята на Идоменей

"Идоменей", опера в три действия от Волфганг Амадеус Моцарт

Либретото е от придворния залцбургски капелан Джанбатиста Вареско. Той преработва либрето на Антоан Данчет, създадено за едноименна музикална драма на Андре Кампра и представена през 1712 г. Световната премиера на операта на Моцарт е на 29 януари 1781 г. в Мюнхен в новия дворцов театър. Творбата е написана за дворцовия карнавал. В България операта е..

публикувано на 28.06.24 в 07:50

Летният сезон на Софийската филхармония

Днес Софийската филхармония закрива сезона си с премиера на виртуозния концерт за пиано, оркестър и мъжки хор от Феручо Бузони в изпълнение на носителя на наградата "Феручо Бузони"  Емануил Иванов  под палката на доайена на диригентското изкуство Емил Табаков в зала "България". Маестро Табаков допълва програмата на вечерта с "Мечти" – Прелюдия за..

публикувано на 27.06.24 в 17:56
Катя и Стиляна Алексиеви

За песента и семейството с любов: Катя и Стиляна Алексиеви

Младата водеща на "Музикална шарения" по програма "Хоризонт" на БНР Стиляна Алексиева завършва начално образование в 109 ОУ "Христо Смирненски", а средно в 144 СУ "Народни будители" в София със специалност народно пеене. Преподават ѝ Стоименка Недялкова и Евелина Христова, за които Стиляна твърди, че я изграждат като певица. А любовта и благодарността..

публикувано на 27.06.24 в 08:09