Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

In The Palace Fest с 16-о издание във Варна през септември

Фестивалният и конгресен център във Варна тази година ще бъде домакин на международния фестивал за късометражно кино In The Palace и това се случва за втори път в историята ни – обяви директорът на фестивала Цанко Василев.
От 19 до 26 септември, в морската столица ще има прожекции, професионални конференции, срещи с индустрията, питчинг сесии и музикален фестивал – всички под знака на In The Palace.
16-ото издание на утвърдения международен фест за късо кино ще представи селектираните над 140 нови късометражни филми от цял свят, които ще се състезават за призовете на In The Palace.
По традиция ще има и един филмов блок, съставен от документални и експериментални късометражни заглавия – обеща Цанко Василев в студиото на „Артефир“.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Емоция и игра заедно в изкуството на Онник Каранфилян

Галерия "ГрафикАрт" представя новата изложба на художника Онник Каранфилян, със заглавие "Outlet – OK?". Според речника на Кембридж това е метод, чрез който могат да бъдат изразени емоции, енергии или способности.  Затова артистът за пореден път изразява себе си и своето виждане за света и живота чрез различни сюжети, формати и графични техники...

публикувано на 07.12.22 в 16:25

Веселка Кунчева: Вярвам, че театърът е Дон Кихот

Спектакълът "Дон Кихот" е най-новото заглавие в репертоара на Младежкия театър "Николай Бинев". Постановката и драматизацията по прочутия роман на Мигел де Сервантес са дело на режисьорката Веселка Кунчева. "Мисля, че времената, в които живеем, наистина имат нужда от един Дон Кихот, който да ни даде надежда. В спектакъла ние не разказваме за Дон Кихот на..

публикувано на 07.12.22 в 15:33

Диана Саватева: Морето не е за всекидневна употреба

"Капка, изпреварила дъжд" е новата стихосбирка на Диана Саватева, която прави разходка из улиците на един морски град. Няма твърде много море, но има сол във всяка сричка.  "Аз не злоупотребявам с използването на думата "море", но заедно с това морето се усеща под кожата на всеки стих. Това е особеното бургаско отношение. Имам една фраза в един..

публикувано на 07.12.22 в 13:10

"Първите пет" на Мила Янева-Табакова

Една от най-интересните млади художнички в полето на илюстрацията Мила Янева-Табакова представи своята авторска книга "Първите пет", в която се разказва за първите пет години родителство.  Водена от няколко ключови емоции, Мила рисува и описва, нежно, като с молив през какви моменти преминават една майка и нейната дъщеря. Емоциите, разбира се, са..

публикувано на 07.12.22 в 11:11

Националният литературен конкурс за студентско творчество "Георги Черняков" – 2022 отличи писатели студенти

На тържествена церемония в Националния студентски дом се състоя връчването на наградите на младите писатели, които тази година взеха участие в Осмото издание на Националния литературен конкурс за студентско творчество "Георги Черняков" – 2022. Конкурсът е знаков за откриване на таланти, пробващи перото си в поезията, прозата и хумора. Председател на..

публикувано на 07.12.22 в 10:17