Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сексуалното образование на децата като медийна дъвка

Михайлина Павлова и Силвия Недкова (от ляво надясно)Как истеричната атмосфера на социалните мрежи ражда несъществуващи чудовища? Какво се крие зад подклажданото напрежение? Колко крачки има до създаването на поколение, което може да остане необразовано, да е опасно суеверно, незряло и податливо на евтина манипулация. Кои са по-гласовитите и от какво се влияят политиците?

От Истанбулската конвенция до изложбата в Лувъра – или какво мислят тези, които с позицията си не могат да заглушат крясъка на натиска.

Разговор в „Мрежата„ с Николета Габровска, изпълнителен директор на фондация Single Step, журналистката Силвия Недкова от сайта „Площад Славейков“ и социолога Алексей Пампоров.



ВИЖТЕ ОЩЕ
Елисавета Ангелова и Николай Ангелов – Гари с водещия на

Творческа хармония: Семейство художници от Бургас и тяхното изкуство на мечтите

В изнесеното студио на предаването "Нашият ден" от Бургас семейство художници, които творят заедно и носят със себе си силата на изкуството и въображението, споделят своите мисли и чувства за творчеството, морето и живота. Елисавета Ангелова и Николай Ангелов – Гари разказват за своето вдъхновение и как създават своя фантастичен и чувствен свят на..

обновено на 05.06.24 в 11:17

Ботаническата градина на БАН опазва опрашителите в градска среда

Проф. Светлана Николова , директор на Ботаническата градина на БАН в София, представя в "Нашият ден" новата инициатива за опазване на опрашителите в градска среда. От 6 юни посетителите на Ботаническата градина ще могат да се насладят на красива, медоносна градина с десетки видове растения,  чийто прашец и нектар са храна за пчелите и..

публикувано на 04.06.24 в 13:48

Как да задържим младите лекари в страната?

В рубриката "Време за наука" на предаването "Нашият ден"  Мария Куманова , директор на Дирекция "Демография" към общината, сподели как Бургас адресира демографската криза чрез модерна философия за детско здравеопазване и задържане на младите лекари. В Югоизточна България, включително Община Бургас и всички общини в региона, се сблъскват с проблеми в..

обновено на 04.06.24 в 13:35
Атанасовско езеро

Биоразнообразието в Бургас и хората от града

Знанието може да се развива цял живот. Българската фондация "Биоразнообразие" насърчава гражданската наука чрез поредица от инициативи. Радостина Ценова – представител на фондацията, разказва в "Нашият ден" за новите кампании, свързани с опознаването и опазването на биоразнообразието в Бургас . Бургас е разположен на три езера и едно море...

публикувано на 04.06.24 в 12:32