Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балет Арабеск с подарък към публиката

БНР Новини

В Международния ден на танца в "Артефир" гостува хореографът Боряна Сечанова, директор на балет "Арабеск". Обичаната трупа ще зарадва своята публика с откъси от спектакъла "Ромео и Жулиета" днес от 17 часа от своята фейсбук страница.

Хореограф на спектакъла по музиката на Сергей Прокофиев е Боряна Сечанова, сценографията е на Иван Токаджиев, костюми Николина Костова-Богданова. Ролите на Ромео и Жулиета са поверени на Виктория Петрова и Филип Миланов, в образите на дойката и брат Лоренцо им партнират Даниела Иванова и Асен Наков.

На страницата на трупата можете да проследите и онлайн програмата на "Арабеск" за периода на изолация.

Чуйте какво сподели още Боряна Сечанова за празника на танцовото изкуство и работата на трупата в условия на криза, която дава и нови креативни идеи на танцьорите и хореографите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Творческата лаборатория за млади хореографи "Хелиос" в София

Регионалният център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" отново е домакин на поредното трето издание на творческата лаборатория за млади хореографи "Хелиос" . Проектът има за цел да представи новото поколение съвременни български хореографи и да насърчи тяхното творческо и иновативно мислене в сферата на съвременния танц. До момента в..

публикувано на 27.06.24 в 13:35

Фестивал "Пясъчни творения" с осмо издание в Балчик

На 6 юли плажът "Двореца" в Балчик – в миналото място за отдих на румънската кралица Мария, ще стане домакин на осмото издание на детския фестивал "Пясъчни творения”.  Участниците ще имат на разположение един час, за да сътворят най-красивото, на което са способни, от пясък и с дарове на морето, а жури от професионалисти в областта на културата и..

публикувано на 27.06.24 в 11:51

Литературен гид: Какво да четем през лятото?

Водещият на "Нашият ден" Светлозар Желев влиза в ролята на литературен гид, за да предложи на слушателите няколко книги, които обещават леко, любопитно и вълнуващо лято . След наситеното с напрежение първо полугодие може би е необходим плавен преход към безгрижието на ваканционните дни. Чудесно средство за неговото осъществяване е новото..

публикувано на 27.06.24 в 09:08

Международният фестивал "Българска душа на Святата земя" обяви своите лауреати

Завърши деветото издание на международния фестивал "Българска душа на Святата земя" , който се провежда в израелския град Бат Ям.  Тази година фестивалът беше в онлайн формат заради драматичните военни действия в Израел – организаторите не пожелаха да рискуват сигурността на участниците, които досега пристигаха от цял свят, за да присъстват на..

публикувано на 26.06.24 в 11:52

Plovdiv Jazz Fest празнува своя десети рожден ден

В програмата на фестивала Plovdiv Jazz Fest за 10-ата му годишнина това лято и през есента ще гостуват световни артисти – съобщава в "Артефир“ Мирослава Кацарова – директор на фестивала, радиоводещ и джаз певица. Тя изброи имената на Авишай Коен трио, Тил Брьонер, Майкъл Лийг, Бил Лорънс, Джо Ловано трио и Майк Стърн като част от гостите на Plovdiv..

публикувано на 26.06.24 в 11:10