Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как се справят децата и семействата в риск по време на пандемия

Когато сме много, и малкото е много!

Снимка: detebg.org

Как се справят децата и семействата в риск в тази ситуация? Ре:Дарител е безсрочна програма за индивидуални дарители. Чрез нея всеки може лесно, безопасно, бързо и удобно да стане дарител на сайта на фондация "За нашите деца". За това разказва подробно Гергана Павлова, старши експерт Събития и кампании на фондация "За нашите деца", в ''Нашият ден''. 

"В момента сме изправени пред много тежка ситуация за децата и семействата, които подкрепяме. В момента спасяваме, ако преди 1 година можехме да говорим за развитийни дейности, то сега сме се върнали към осигуряване на базови нужди – хранителни стоки от първа необходимост... Изключително важна базова подкрепа."

Гергана Павлова цитира статистика, която показва, че 40% от децата в България живея в бедни семейства. "За съжаление след Covid-19 този процент може и да се вдигне. В тази ситуация – повече 2 месеца – много хора изгубиха работата си и трудно ще се преориентират да си намерят нова работа и двата месеца ще станат повече и ситуацията ще стане още по-сложна.

Фондация „За нашите деца“ продължава активно да работи с децата в риск и техните семейства по време на пандемията, свързана с Covid-19Много родители губят своята работа и стабилност – ключов фактор за семейното благополучие и сигурността на децата. Най-ценният капитал на нашето общество са именно децата ни! Подкрепете ги сега! Когато сме много, и малкото е много!"

Гергана Павлова разказа историята на Ани, която е на 26 години и има 5 деца и се грижи сама за тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В деня на българската святост за избора на нов патриарх

Христовата Църква е една и неделима. Поместните църкви са живи членове на тази света, съборна и апостолска Църква. Обособяването на поместни Църкви ни говори, че Бог е осветил съществуването на различните народи с техните характерни черти. Като се вземат под внимание различните особености на отделните народи, проповедта и службата на роден език..

публикувано на 07.07.24 в 09:20

Село Калояново – древно и младо

Село Калояново се намира на около 25 километра от областния град Пловдив и е общински център на общо 15 села. До 1934 година носи името Селджиково. Изборът на новото име е в чест на българския цар Калоян. Днес в селото живеят над 2500 човека. В периода VIII век преди Христа - V век след Христа земите около Калояново са част от територията на Древна..

публикувано на 06.07.24 в 13:05
Евгений Кънев

Евгений Кънев: Няма силни гласове в медиите, които да покажат абсурдите на ГЕРБ

"Интерсубективна реалност", която създават българските медии, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Евгений Кънев , икономист. "Живеем от доста време в тази "интерсубективна реалност" , която се изразява в това, че медиите поднасят темите, които диктуват дневния ред на страната по определен начин. Забелязваме, че важните неща за..

публикувано на 06.07.24 в 08:50
Владимир Шурупов

Владимир Шурупов: Искам единствено да ми дадат възможност да работя като лекар

Един случай на тежка бюрокрация в България или защо Владимир Шурупов, бежанец от Русия след началото на войната в Украйна, не може да приравни дипломата си за лекар у нас. Интервю с д-р Владимир Шурупов. Очакваме отговор от МЗ, към което изпратихме въпроси. Владимир Шурупов и семейството му минават през тежка и унизителна процедура, когато подават..

публикувано на 05.07.24 в 16:30
Снимката е илюстративна

Делба и присъдена издръжка

В рубриката на "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Христиан Митев, експерт по гражданско и административно право и дългогодишен консултант на предаването, отговаря на слушателски въпроси. Пенка Иванова от Враца пита: Ако има продажба на имот, който е част от делбената маса при извършване на делба, без участие на някой от наследниците, тя..

публикувано на 05.07.24 в 15:35