Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Filmer Forge - професионалната програма на In The Palace fest приема проекти до 15 юли

Снимка: inthepalace.com

Единственият фестивал за късометражни филми у нас – In The Palace International Short Film Festival ще представи за поредна година селекция с най-интригуващите заглавия от жанра на късия разказ. Новото издание ще се проведе от 15 до 22 септември във Варна с богата програма и специални гости.

С по един лев от всеки продаден билет се генерира фонд за финансирането на нови късометражни филми. А петима от всички притежатели на фестивален билет ще получат  уникалната възможност да се превърнат в жури на фестивала и да изберат филма, удостоен с наградата на публиката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ловешкият театър представя "Малката книжарница" в София

Драматичният театър "Борис Луканов" в Ловеч гостува на софийската публика с един от най-новите си спектакли – "Малката книжарница". Автор на пиесата и режисьор на постановката е Кристиана Бояджиева, която въплъщава в тази история една своя мечта. "В света на технологиите хората все по-рядко посягат към книгите. Този тъжен факт не спира..

публикувано на 17.04.24 в 16:10

"Тайните на линогравюрата" разкриват във Варна

Галерията за графично изкуство във Варна, съвместно с Градската художествена галерия "Борис Георгиев", организират образователния модул – "Тайните на линогравюрата". Той е част от програмата "Въведение в графичното изкуство".  Тя е създадена за всички граждани, които биха желали да се занимават любителски с различни графични техники и ще продължи..

публикувано на 17.04.24 в 13:53

200 произведения на Салвадор Дали в Ямбол

За първи път жителите и гостите на Ямбол имат уникалната възможност да видят оригинални произведения на Салвадор Дали в рамките на изложбата Design Works. Изложбата представя около 200 оригинални творби на художника, включително литографии, произведения от сребро, злато, бронз, гоблени, копринени вратовръзки, ситопечат върху коприна, разпределени в..

публикувано на 17.04.24 в 12:11

Наградата "Полет в изкуството" за 15-и път

15 години фондация "Стоян Камбарев" сбъдва мечтите на младите и талантливите, като реализира техни конкретни проекти – филми, изложби, спектакли, концерти, пърформанси, издава книги, музикални албуми и много други. На 23 април предстои официалната церемония за връчване на престижния и чакан приз за млади творци в България – Наградата за "Полет в..

публикувано на 17.04.24 в 08:45
Юрий Рахнев

"Странично осветление" – монолог на актьора Юрий Рахнев

Книгата "Странично осветление" от актьора Юрий Рахнев е яростен монолог на един фоторепортер, градски човек, тръгнал по следите на заплатената история. Юрий Рахнев е роден в Бургас. Изучавал е социологически и културологични теории в Бристолския университет. Работил е като фотожурналист, участвал е в игрални филми, сериали и телевизионни..

публикувано на 16.04.24 в 18:54