Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвети на адвоката: адв. Захари Генов отговаря на слушателски въпроси

Дадени заеми без документ

Експрокурорът, адвокат Захари Генов
Снимка: БНР

Слушател от Стара Загора: "При даден от мен заем на колега по месторабота в присъствието на няколко колеги, но без никаква разписка, с уговорената сума от 7000 лв. да ми бъде върната без лихва в 6-месечен срок, връщането на сумата не е станало. След разговор по телефона колегата отказва да ми върне парите, тъй като бил финансово затруднен. Мога ли да заведа дело, за да си поискам дадените в заем пари?"

Слушателка от София: "Работя като медицинска сестра в болница. Когато бях в отпуск по болест с оперирана ръка, ми се обади по телефона старшата сестра от същата болница (мой пряк ръководител) и ме извика по спешност, като ѝ казва, че ѝ трябват 30 000 лв. за 2-3 дни. Взех кредит, но не за цялата сума, а за част от нея от една банка. От едната банка взех 20 000 лв. като потребителски кредит, а от втората банка взех 10 000 лв. В последствие старшата сестра напуска болницата. Какво мога да направя срещу тази моя бивша началничка – старшата сестра, след като не знам настоящия ѝ адрес, а само нейния ЕГН?"

В рубриката "Съвети на адвоката" в предаването "Законът и Темида" адв. Захари Генов отговаря на слушателски въпроси. Чуйте отговорите от звуковите файлове.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Николов (в ляво)

Димитър Николов: Община Бургас се управлява с любов, екип и доверие

В изнесеното студио на предаването "Нашият ден" в Бургас гостува кметът на града Димитър Николов. Той споделя за предизвикателствата и приоритетите в управлението на Общината и подчертава значението на усилията и сътрудничеството в постигането на успехи. "Такава община се управлява с любов, с екип и с доверие, с много усилия, със скъсани нерви и много..

обновено на 06.06.24 в 10:55

Защо профилактичните прегледи са важни и за пасивните пушачи?

Предварителни данни от онлайн анкета на Медицински университет – Пловдив и Фондация "Грижа за здравето" показват, че два процента от децата на възраст между 6 и 9 години пушат традиционни цигари, а три процента използват електронни цигари. Резултатите бяха представени на пресконференция на 31 май, Световния ден за борба с тютюнопушенето. Според д-р..

обновено на 05.06.24 в 13:56
Елисавета Ангелова и Николай Ангелов – Гари с водещия на

Творческа хармония: Семейство художници от Бургас и тяхното изкуство на мечтите

В изнесеното студио на предаването "Нашият ден" от Бургас семейство художници, които творят заедно и носят със себе си силата на изкуството и въображението, споделят своите мисли и чувства за творчеството, морето и живота. Елисавета Ангелова и Николай Ангелов – Гари разказват за своето вдъхновение и как създават своя фантастичен и чувствен свят на..

обновено на 05.06.24 в 11:17
Д-р Мими Виткова

Д-р Мими Виткова: За дефицитите и нуждите на българското здравеопазване

Кога ще бъде подписан нов колективен (КТД) в сферата на здравеопазването и какви реформи са необходими, за да заработи българската здравна система в полза на пациентите?  В "Lege Artis" гостува д-р Мими Виткова – бивш министър на здравеопазването (1995-1997), за да изкаже своето експертно мнение, относно дефицитите и проблемите в структурата на..

публикувано на 05.06.24 в 11:10