Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За рисковете, до които води нахлуването на фотографията в личното пространство

Предаването “ФотоФабрика – факт и фикция” е посветено на рисковете, до които води нахлуването на фотографията в личното пространство и опасностите, които крие това.

Гост е Тодор П. Тодоров – доктор по философия, медиен наблюдател, писател. Предстои излизането на следващата му книга “Хагабула” – фантастичен роман в стила на магическия реализъм, който следва пътешествието на Ернан Кортес и неговата експедиция към планината на ацтеките. 

Разположен в междината на приключенското, философското и фантастичното, романът пита за краищата на света и историята, за разрива на човека с първичните сили на живота, за вечността на желанията и ролята на жените в един обречен свят, създаден от мъже.

Какво вещае бъдещето – дистопия или утопия? – това са едни от темите на Тодор Тодоров, за които става дума и в разговора.

Чуйте предаването от звуковия файл.

Снимките са предоставени от “ФотоФабрика – факт и фикция”
ВИЖТЕ ОЩЕ

Упражнения по хумор

В редакция "Хумор и сатира" не сме на всяка манджа мерудия, но няма област, тема или събитие, върху които да не сме готови да упражним чувството си за хумор, както ще се уверите в неделя – веднага след новините в 18 часа, когато ви предлагаме да чуете: - Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", създадени по..

публикувано на 17.10.24 в 18:10
Ралица Стоицева

"Разходка в Рая" с Ралица Стоицева

Изложбата на художничката Ралица Стоицева носи името "Разходка в Рая". Посетителите имат шанса да се потопят в абстрактната живопис на авторката, наситена с емоция, чувственост и неподправена жизненост. Експозицията е равносметка на работата на художничката през изминалите години. Повечето картини са в голям формат със заглавия "Пролетта на..

публикувано на 17.10.24 в 16:40

"Любовта като стока" по Бертолт Брехт гостува в София

Представлението "Любовта като стока" на Драматичния театър "Гео Милев" в Стара Загора гостува в София. Режисьорът Дамян Тенев дава свой прочит на пиесата "Добрият човек от Сечуан" от Бертолт Брехт. Това е второ пътуване от началото на сезона за старозагорската трупа на голямата софийска сцена. Първото се състоя септември с награденото за "най-добро..

публикувано на 17.10.24 в 15:46

Зив Корен – визуална документация на трагичния 7 октомври 2023

Зив Корен е роден на 13.7.1970 в Израел. Той е един от най-изтъкнатите фотографи в страната. Неговите уникални снимки се базират на дълги години актуална фотография, създадена  в условията на конфликти в региона, както и на международни събития.  Носител е на много международни награди и на обществено признание в родината си...

публикувано на 17.10.24 в 11:07