Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галерия Little Bird Place завърши активния изложбен сезон с експозиция на Александър Лазарков

Галерия Little Bird Place завърши активния си изложбен сезон с експозиция на художника Александър Лазарков. Това е един изключително интерес проект, свързан с профила на тази галерия, защото той се нарича "Топлоизточник". 

Експозицията има три основни акцента – метални пластики с "покълнали“ в тях природни материали, две сложни композиции и серия творби, можем да ги наречем сини пластики. 

Идеята на Александър Лазарков за този проект тръгва от неговата дипломна работа като "сайт-специфична инсталация“, изградена в котелното помещение на Националната художествена академия.

И както споделя Александър Лазарков в своето експозе за изложбата: "Насочих се към тази тема поради интереса ми към нещо толкова глобално – животът на планетата и топлината – защото желанието ми бе да анализирам това, което виждам и търсенето на вътрешния диалог между физическото и нашите емоции“.

Куратори на този проект са Теодора Константинова и Радослав Механджийски, към когото се обърнахме за коментар на "Топлоизточник". 

Чуйте Радослав Механджийски.

Снимки –  Little Bird Place

По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Диомов

Стефан Диомов: Най-голямото чудо в моя живот е усмихнатата, пееща публика

Стефан Диомов е един от музикантите с най-голям принос към българската популярна музика. За музикалния живот, за родния Бургас и за нестихващото вдъхновение – разговор в "Нашият ден" с композитора, създал репертоара на редица обичани български изпълнители като група "Тоника", Ева и Гого, Ваня Костова и Тони Димитрова .  "Музиката е моят..

публикувано на 06.06.24 в 10:46
Лъчезар Бояджиев

Поглед към Венецианското биенале

"Венеция, Света Лучия и Крива река. Без вина виновни" – това е името на лекцията, която изнесе преди дни във Варна Лъчезар Бояджиев – един от най-известните съвременни български художници. Въпреки че през последните 12 години той е правил лекции за почти всички издания на изложбата за съвременно изкуство, тази, посветена на 60-ото издание на..

публикувано на 06.06.24 в 10:25
Дарина Янева

Дарина Янева с две изложби в Казанлък

Дарина Янева завършва Художествена гимназия в Казанлък и керамика в Националната художествена академия - София в класа на проф. Венко Колев. Над 35 години вече тя работи в областта на живописта, керамиката и монументалните изкуства. Има повече от 30 самостоятелни изложби в София, Варна, Пловдив, Албена, Бургас, Балчик, Анкара, Виена, Братислава,..

публикувано на 06.06.24 в 08:55

Второто издание на форум "Буна" – приключение и предизвикателство, което продължава

Второто издание на форума за съвременно изкуство "Буна" представи 67 събития – изложби, пърформанси, прожекции, дискусии, концерти, арт експерименти и градски намеси на 27 места в морската столица. Във форума участваха 188 артисти от 12 държави, а провеждането му се дължи на организаторите фондация "Буна" и сдружение "Таляна" с помощта на..

обновено на 05.06.24 в 17:11

Дни на чешката култура в Двореца в Балчик

На 7 юни от 17.00 ч. в галерия "Тихото гнездо" ще бъдат официално закрити Чешките дни на културата в Културен център "Двореца". Приятелството на Дворец а с Чехия и нейната история и култура е дългогодишно, а през 2024 г. с особена гордост се отбелязва 10-годишният юбилей от творческото и институционално партньорство със Средното училището по..

публикувано на 05.06.24 в 15:45