Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Моменти и настроения" на Велислава Гечева

В галерия "Стубел" се представя първата самостоятелна изложба на това място на художничката Велислава Гечева, едно от интересните имена в съвременното изкуство. 

Изложбата има заглавие "Моменти и настроения", като в тези близо 20 голямоформатни платна се виждат ситуации и случки от ежедневието, но превърнати в ярка, мощна живописна енергия.  

Авторката умее да превръща тези мимолетни неповторими мигове в плътна живописна структура.

Велислава Гечева през 2015 година получава първа награда от конкурс в галерия "Нюанс", носител е и на наградата за млад живописец  от Фондация "Едмонд Демирджиян".

За да получите по пълна представа за качествата на живописта на Велислава Гечева, се обърнахме за кратки думи от нейния колега Динко Стоев, след което ще чуем и самата Велислава Гечева, за нейните картини в галерия "Стубел".

Изложбата може да бъде видяна до 11 април в столичната галерия "Стубел".

Снимки – Ани Петрова, БНР

По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Ингеборг Братоева: Никога няма да бъде награден с "Оскар" български филм, който имитира холивудско кино

Проф. Ингеборг Братоева-Даракчиева получи тазгодишната награда за оперативна критика на Съюза на филмовите дейци, както и наградата "Златен век" за принос в българската култура. "В момента сме във вихъра на големи промени и в киноиндустрията и в света, в който живеем. – казва тя – Европейското кино, особено след Втората световна война, се опитва..

публикувано на 02.06.23 в 09:15

Сбогуваме се с големия актьор Борис Луканов

Днес се прощаваме с един от най-големите български актьори Борис Луканов. Той почина на 30 май на 86-годишна възраст, като остави десетки забележителни роли в театъра и в киното.  Борис Луканов е роден на 15 юни 1936 година в Ловеч. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Стефан Сърчаджиев през 1959 година. Започва работа като..

публикувано на 02.06.23 в 08:40

Поезията на Георги Рупчев – тема на конкурс за есе

От 24 май вече се приемат на konkursrupchev@gmail.com есета на тема "ТИ ТРЪГВАШ ПАК": Поезията на Георги Рупчев – " Инстинкт за неприспособимост" “ . Участие могат да вземат всички студенти от България и чужбина. Студентският конкурс е част от мащабен проект, посветен на творчеството и личността на големия ни поет Георги Рупчев. Обърнат е към..

публикувано на 01.06.23 в 17:45

Детска книга на Фани Цуракова

Фани Цуракова представи на Пролетния панаир своята детска книга "Приключенията на Фетко" с рисунки на Спас Спасов.  Книга за бягството на порчето Фетко през оградата в свободния свят извън нея. Всъщност това е фретка, домашен любимец на Тончето – малкото момиченце, което тъгува за Фретко.  А ето какво си мисли порчето, озовало се в гората на свобода:..

публикувано на 01.06.23 в 17:10

Ново издание на "Зайчето Питър" в превод на Александър Шурбанов

Излезе ново издание на любимата класика за деца "Зайчето Питър" от Биатрикс Потър в превод на Александър Шурбанов.  Изданието съдържа 11 истории с героите на писателката: “Зайчето Питър”, “Котето Том”, “Бебо Бенджамин”, “Джемайма Патравата патица”, “Мисис Тиги-Мигъл”, “Джереми Рибаря”, “Мисис Мишимаус”, “Катеричето Лешничко”, “Двете лоши мишки”,..

публикувано на 01.06.23 в 16:35