Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специално интервю на Роберто Аланя и Александра Кужак преди концерта им в София

Снимка: @RobertoAlagna.Tenor

На 26 май в Първа зала на НДК една от най-обичаните оперни двойки ще изнесе концерт под диригентството на Найден Тодоров, съпровождани от Софийската филхармония.

През 2019 г. по време на честванията на 150 годишнината на Виенската опера пред репортера Радослав Марков специално за нас Роберто Аланя сподели, че отдавна иска да дойде в България за спектакъл или концерт, че има много български приятели и ще се радва, ако скоро това се случи.


Ето че датата наближава, а ние със Снежина Здравкова потърсихме контакт с двамата певци. Снежина ги откри във Вроцлав и двамата бяха много щастливи да разкажат за живота си, за това какво харесват. Не издадоха какво подготвят, но обещаха прекрасни арии и дуети.

Преди концерта в София, на 15 май двамата ще изнесат песенна вечер в операта в Цюрих, а на 5 юни ще бъдат във Виена за концерт с арии и дуети от италиански и френски опери


В звуковия файл може да чуете част от предаването "Неделен следобед", в което беше излъчено интервюто с двамата.

Снимки: ФС на Роберто Аланя, sofiaphilharmonic.com, БГНЕС
По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Операта "Лястовичката" от Пучини в директно излъчване от Метрополитън опера

Създадена в късния творчески период на италианския композитор Джакомо Пучини, операта "Лястовичката" все още трудно намира път към голямата сцена. Поръчана от Виена, първоначално като оперета, тази рядко поставяна творба интригува с яркия мелодичен талант на автора си и изобилието от модерни за времето танци. Постановката, която излъчваме тази..

публикувано на 20.04.24 в 07:50

Пианофорте: зад кулисите на Международния конкурс за пианисти "Шопен"

Документалният филм "Пианофорте" е интимен портрет на пианистите, участващи в легендарния Международен конкурс "Шопен". Лентата е едновременно свидетелство за силата на забележителната музика и съзряването на младите изпълнители, които се ориентират в трудностите на съревнованието, интензивните репетиции, новите приятелства, многото драма и още..

публикувано на 19.04.24 в 08:20

Музикалният театър пита "Здравей! Как си, приятелю?"

Дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща в една морска лятна вечер събира вечните архетипни герои, за да разкажат чрез музика, танц и много игра за сладко-горчивото в живота. За първата, но и за старата любов, за възходите, но и за паденията, за прошката, но и за обидата, за разделите и за събиранията, но най- вече за едно вечно и искрено..

публикувано на 17.04.24 в 12:25
Peela

Не е зле!

"Notbad"  ("Не е лошо", "Не е зле") е новият албум на изгряващата финландска фюжън група "Peela" , издаден на 8 март 2024 година. Това е техният трети пореден албум и съдържа четиринайсет авторски пиеси на шестчленния състав от музикантите Йоханес Гранрот (китара, вокали, композиции), Мая Манила (вокали и кийборди), Севери Сорйонен (барабани),..

публикувано на 17.04.24 в 10:30

"Севилският бръснар" с нова постановка в музикалния театър на Линц

Басът Михаел Вагнер отново блесна в Музикалния театър на Линц с дебютна роля. В премиерата на "Севилският бръснар" на Росини на 20 януари тази година той изигра д-р Бартоло. Роденият в Долна Австрия Михаел Вагнер умее да убеждава не само музикално, но и театрално. В това отношение ролята му в "Севилският бръснар" му предостави най-добри условия и..

публикувано на 17.04.24 в 08:45