Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Журналистиката се раззеленява

Различни емоции предизвика внезапната поява на фотограф в студиото върху лицата на (от ляво надясно) Дарина Радева, Йорданка Стефанова и Иван Петрушинов
Снимка: БНР

Журналистиката, по-точно представителната ѝ част, намерила изява в "Звезди посред бял ден", вече се раззеленява. Това не е свързано със сезона, а най-вече се дължи на младите и защо да крием, красиви попълнения в директната шоупрограма на редакция "Хумор и сатира". 

Този път в нея ще звучи гласът на студентката от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" от класа на проф. Пенко Господинов Дарина Радева, разположен в колегиалната компания на опитните актьори Йорданка Стефанова и Иван Петрушинов.

Красотата си е красота, младостта и опитът също са си на своите места, обаче в тази страна има и важни теми като например:

Защо американците са готови да заплатят десет милиарда долара от българския външен дълг и още толкова сметки за ток на нашенските ресторантьори?

Защо счетоводителят на музея се е дегизирал като прабългарски хан?

Започва ли бунтът на роботите и каква е ролята на чукът за пържоли в потушаването му?

Има и още, но то е в неделя от 13 часа във времето на редакция "Хумор и сатира".


По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За първи път "Уроците на Блага" се срещна с българската си публика

Филмът, който всички очакваха – "Уроците на Блага", се срещна за първи път с българската си публика на 41-вата "Златна роза" . Носителят на три награди от тазгодишния фестивал в Карлови Вари – за най-добър филм, за най-добра женска роля в лицето на Ели Скорчева, която се завърна на екрана след 30-годишно отсъствие от българското кино, и наградата на..

публикувано на 26.09.23 в 17:53
Хари Стайлс

Хари Стайлс завладя света в биографията от Шон Смит

Ако музикалната сцена през 2023 година си има свой крал, то това безспорно е поп сензацията Хари Стайлс. 13 години след като британският изпълнител направи своя дебют като част от популярната момчешка банда "One Direction", той е по-известен от всякога – превръщайки се в икона и модел за подражание на няколко поколения.  Но кой е феноменът Хари Стайлс?..

публикувано на 26.09.23 в 17:25
Весела Райчинова

"Израел – моят възлюбен" започва в Пазарджик през октомври

От 6 до 8 октомври в Пазарджик ще се проведе международният фестивал "Израел – моят възлюбен" с израелско и българско участие. Събитието е свързано с празника Сукот – един от трите главни празника, които древните евреи почитали, лутайки се из пустинята, преди да стигнат до Обетованата земя. Сукот съвпада с узряването на плодовете, с което се бележи и..

публикувано на 26.09.23 в 17:01

Парченца улично изкуство

"Street art за вкъщи" е проект на фондация "Visionary" и "Sito studio" София, в рамките на която 16 художници на градското изкуство от България  и чужбина ще обединят усилията си и ще представят уникална изложба с принтове, които след това ще могат да се откупят. Целта на инициативата е от една страна да изгради по-силен интерес към колекционирането..

публикувано на 26.09.23 в 16:56

Променливи хоризонти – изложба на мексиканския художник Франциско Казарес

Галерия "Литъл бърд плейс" представя първата си по-мащабна изложба за началото на сезона, свързана и с резидентската програма в село Лещен. Това е самостоятелната експозиция на мексиканския художник Франциско Монтоя Казарес, който живее и работи в Берлин, и прави третата си изложба в София, като сегашната има заглавие: "Променливи хоризонти"...

публикувано на 26.09.23 в 12:18