Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моят род – моята сила

Промените са неизменна част от живота ни. Понякога те са изпитание, а друг път – награда. За една такава положителна промяна и плодовете от нейната реализация разказва пред Виолета Димитрова авторката Олга Михова, която съвсем скоро издаде своята нова книга – "Силата на семейството и рода". 

В нея Олга Михова дава своята гледка точка за справяне със стреса – без да използваме външни източници, уповавайки се на собствения си потенциал.

"Книгата "Силата на семейството и рода" е с практическа насоченост, но има и много обяснения за процеса на случване на реалността ни. Тя съдържа практики и терапии, чрез които ще се избавите от обидата, гнева, яда, вината, критиката, паразитните и негативни мисли и ще започнете процес по възстановяване на комуникацията ви със себе си и своите любими хора…"

Как преживяванията и вярванията, които имаме още от ранно детство, влияят на живота и изборите, които правим всеки миг? Ще научите от интервюто на Виолета Димитрова с Олга Михова.

Снимка – The Best Books
По публикацията работи: Милена Очипалска
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спомен за Иван Андонов

Снимки: Уикипедия, БНТ

публикувано на 03.05.24 в 13:21

Богословът Мария Касабова: Бог е с нас, ако ние сме с него!

В един от най-вълнуващите епизоди на предаването "Нашият ден" гостува богословът Мария Касабова, чиято родова линия се свързва с братя Миладинови, а нейните деди са свещеници. Тя представя в разговора своето семейство, неговите корени и ценности, които го определят. Мария споделя, че нейният съпругът, Андрей, е диригент на Църковния мъжки..

обновено на 03.05.24 в 13:14

Светлина и символика: Вярата през погледа на иконите с доц. Стефка Попова

В предаването "Нашият ден" на Разпети петък, наш гост беше доц. д-р Стефка Попова , известен иконописец и преподавател в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. В разговор за вярата, духовността и изобразителното изкуство, тя сподели дълбоки мисли и вълнения от своята художествена практика и преподавателска дейност...

обновено на 03.05.24 в 11:46
Народът пее

Съединение във вярата: "Опелото Христово" с участието на миряни

В рубриката "Епизоди от живота" на предаването "Нашият ден" разказваме за една похвална инициатива за въвличане на миряни в богослужението на Разпети петък. Диригентката на църковния хор "Спасение" – Нели Трошева, споделя за тази вълнуваща практика в предаването "Нашият ден". "За християните богослужението не би трябвало да е просто събитие,..

обновено на 03.05.24 в 09:59

Сезон 2024 – под въпрос заради липса на кадри. Какво пречи да се внесе работна сила?

Липсата на кадри се превръща в още по-голям проблем на българската икономика по време на началото на новия туристически сезон. Законодателните промени се очертават като нещо неизбежно, за да се улесни вносът на работна сила от трети страни. Това подчертава Елена Възлева, директор на "Трудова заетост" към Обединени бизнес клубове  в рубриката..

публикувано на 02.05.24 в 11:20